Chef Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Rambutan - smakuje i po obraniu wygląda zupełnie jak liczi. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Kupowałem już w Polsce. Cytuj
Justyna2 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Oliwki, to bogate źródło zdrowia. Zawierają one dobroczynne związki mineralne, takie jak: fosfor, potas i żelazo, a także witaminy z grupy B, prowitaminę A, oraz witaminę C i E. Ta ostatnia witamina opóźnia proces starzenia i wspomaga procesy rozrodcze. Oliwki dodatkowo są bogate w błonnik. Ich systematyczne spożywanie może przyczynić się do szybszej regeneracji wątroby i lepszej pracy układu pokarmowego. Leczą one zaparcia i usprawniają perystaltykę jelit. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Ale to nie jedyne właściwości oliwek. Nie każdy wie, że oliwki działają przeciwbólowo i są pomocne np. w leczeniu migreny. Kobiety powinny wziąć pod uwagę również to, że oliwki rewelacyjnie wpływają na pozytywny wygląd skóry, włosów i paznokci. Obecna w nich witamina E, sprawia, że poprawia się jędrność skóry i wzrasta jej poziom nawilżenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.