Justyna.K Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Witajcie jakie są wasze sposoby na nasączenie biszkopta może mi coś podpowiecie :wink: Pozdrawiam :wink: Cytuj
basga Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Justynko-to zależy jakie robię ciasto,czasem nasączam placek cappucino,czasem herbatą z cytryną i alkoholem,czasem kawą rozpuszczalną albo rozpuszczonymi we wrzątku landrynkami owocowymi. Sprawdza się też sok z kartonu-musisz dopasować rodzaj ponczu do smaku ciasta. Pozdrowionka. Cytuj
renigliwice Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Witaj Justynko! A więc: np. Napar z kawy posłodzony lekko + rum ;cherbata z cukrem +alkohol do smaku; sok ananasowy z puszki + alkohol, itd...... Można bez alkoholu, zależy kto będzie konsumował ciasto, ale z jego dodatkiem lepsze. Pozdrawiam. :wink: :wink: :lol: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Dzieki chcę nasączyć biszkopt do tortu a przełożę go masą szkiełka podała je ewa1 w giełdzie przepisów zobaczę co z tego wyjdzie :wink: Pozdrawiam :wink: Cytuj
renigliwice Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Proszę Cię Justynko, napisz potem jak wyszła Ci ta masa, bo jeszcze jej nie robiłam a było wiele pozytywnych komentarzy na jej temat. Pa :wink: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 sama jestem ciekawa ale robię ją dopiero jutro dziś upiekę sobie biszkopty :wink: Cytuj
Ewa1 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Witaj Justynko! Cieszę się, że chcesz wypróbować tę masę. Ja do tej masy biszkopta nie nasączam, bo jak postoi to samo z siebie zrobi sie wilgotny. Jeśli chcesz, nasącz, ale ja nigdy tego nie robię. Uprzedzam na masę masło lub dobrą margarynę, bo "byle jaka" się zważy. Powodzenia! :wink: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Witaj EWA w zamrażalniku mam masło jak nie zapomnę wyciągnąć to będzie ok a nadała by się kasia do tej masy??? Kochani biszkopty mi wyszły jak marzenie pierwszy raz takie wysokie huuuuuuuuuuura :wink: Ale mase do ozdoby schrzaniłam zabarwiłam ją sokiem z burakiem ale nie podobała mi się i poszła w kosz więc muszę wymyśleć co innego :wink: pozdrowionka Cytuj
justhi Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Mam pytanie dot.biszkoptu. Czy już jest na forum przepis na biszkopt z proszków budyniowych? Jesli nie, to napiszę Ps. Adminie, brakuje mi tu boxa do takich właśnie luźnych pytań. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 JUSTHI chyba nie ja pierwsze słysze napisz napewno się komuś przyda w słodkościach oczywiście :wink: pozdrowionka Cytuj
Ewa1 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Margaryna Kasia? Oczywiście! Bo to chyba najlepsza z margaryn. Ewa Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Ja natomiast posiadam przepis na biszkopt kisielowo - budyniowy, z mąki kukurydzianej, kukurydzianej i ziemniaczanej i na samych białkach. Justhi proszę podaj przepis. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi