justhi Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 6 jajek 3 budynie śmietankowe b/c 1 szk. cukru szczypta proszku do pieczenia 0,5 szk. mąki Piana z białek+żółtka z cukrem+proszki budyniowe, mąka, proszek do pieczenia. Upiec. Biszkopt ma ładny kolor i smakuje ciekawie. Ups, Miłe Panie, zapomniało mi się o tej pół szklance mąki, gdy pytałam czy go wstawić. :wink: Cytuj
renigliwice Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Witaj Justi! Czy ten biszkopt wykonuje się podobnie jak tradycyjny, tzn. najpierw ubija się białka + cukier, potem dodaje się żółtka, itd.... ? Czy po upieczeniu i wystudzeniu trzeba go nasączać, czy też sam w sobie jest on wilgotny ? Ciekawy przepis, muszę go koniecznie wypróbować. Dziękuję Justi i pozdrawiam Cię cieplutko. Renata :wink: Cytuj
basga Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Upieklam właśnie ten biszkopt,do ubitej piany wsypałam cukier a potem dawałam po 1 żółtku miksując,potem wsypałam budynie waniliowe i mąkę z proszkiem i ręcznie wymieszałam. Biszkopt nie opadł i ładnie wyrósł. Cytuj
justhi Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Witajcie!! Robię go jak zwykły biszkopt. Kiedyś gdzieś usłyszałam, że zaraz po upieczeniu biszkopt należy wypuścić z rąk na podłogę... Huk straszny :razz: Ten dziwny zabieg ma powodować, że opadnie tyle ile ma opaść i nic więcej. W moim przypadku jest to skuteczne, ponieważ zawsze miewałam zakalec. Do tego wujek polecił mi wstawianie biszkoptu do piekarnika nagrzanego do 220 st.C. Nie wiem, który z tych dwóch powodów jest przyczyną moich ładnych biszkoptów. Nie zamierzam tego sprawdzić i stosuję obie metody. Pozdrawiam!! Cytuj
anka2481 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Cześć! Mam pytanie odnośnie biszkoptu z budyniem.Co się robi z tymi wszystkimi składnikami?i czy do tego biszkoptu pasuje miętowa masa? bo mam też spisany biszkopt z masą miętową.Ktoś napisał że biszkopt z budyniem z forum i do tego masa miętowa więc ja zrozumiałam że o ten biszkopt chodzi.Ania Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.