asia29 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Podaje przepis na ciasto które pamiętam z dzieciństwa: BABKA MURZYNEK 1k margaryny 1 i 1/2 szkl cukru 1 cukier waniliowy 1/2 szkl wody 3 łyżki kakao (gorzkie) Wsadzić to do garnka i rozpuścić, po rozpuszczeniu gotować jeszcze 5 min, odstawić z ognia, odlać 1/2 szkl na polanie powierzchni. Jak wystygnie do garnka dodać: 2 szkl mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka Wymieszać wszystko i piec około 1 godz Jak ciasto wystygnie polac je wcześniej odlaną polewą Życze smacznego :wink: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 NIE CHCIAŁAM WPISYWAC PODWÓJNEGO PRZEPISU BO MAM PRAWIE IDENTYCZNY PRZEPIS NA MURZYNKA TYLKO U MNIE JEST 3/4 SZKL. WODY MURZYNEK JEST PYSZNY I ZAWSZE WYCHODZI.ROBIŁAM JUŻ GO I TO NIE RAZ :grin: Cytuj
julka_s Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Ja zamiast wody dodaje 1/2 szklanki mleka.Ciasto jest super i zawsze wychodzi. Cytuj
ina12 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Polecam murzynka, ja mam niektóre inne proporcje i dodatkowo rodzynki i alkohol. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Znalazłam w końcu przepis na murzynka jakiego ja robiłam wcześniej. Niestety swój przepis gdzieś "posiałam". Cytuj
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Dziękuje Asiu za fajny przepis na murzynka napewno go upiekę pozdrawiam Wiolka :razz: :razz: :wink: Cytuj
apsik Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Polecam również murzynka, tych którzy nie piekli zachęcam,ja tak samo jak Ineczka dodaję mały kieliszek alkoholu ,pianę z białek ubijam oddzielnie i dodaję na końcu wtedy jest bardziej puszysty. Pozdrawiam Ela. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi