aneta583 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Składniki: 1 por 1lub 2 jabłka najlepiej kwaskowe majonez sól,pieprz Por drobno pokroic w piórka,jabłka zetrzec na grubej tarce,wymieszac :wink: ,dodac majonezu,doprawic do smaku solą i pieprzem.SMACZNEGO Cytuj
renigliwice Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Witaj Anetko! Robię surówkę z takich samych składników, tylko przyprawiam ją solą, cukrem i sokiem z cytryny do smaku, no i tak jak Ty dodaję oczywiście majonez. Jest pyszna . Polecam. :wink: Renata Cytuj
aneta583 Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 A czy z tym cukrem nie jest za slodka ,przeciez są tam jeszcze jabłka? chyba że dodaje sie go tylko troszkę? Cytuj
renigliwice Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Zapewniam Cię Anetko, że nie jest za słodka. Cukier dodaję do smaku, no i dużo zależy od tego, czy jabłka są kwaskowe, czy bardziej słodkie. Pa :wink: Cytuj
aneta583 Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Z całą pewnością wybróbuję z tym cukrem.Pozdrawiam :wink: Cytuj
basga Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 A ja robię tak:pora drobniutko siekam i przelewam wrzątkiem by pozbyć się goryczki. Do tego daję jabłko starte na tarce,jajka pokrojone w kostkę i żółty ser starty,mieszam z majonezem i odrobiną musztardy,sól i pieprz do smaku. Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Ja robię jeszcze taką : Por, jajka na twardo, szczypiorek, majonez, rzodkiewki, sól, cukier, pieprz i musztarda do smaku. też pyszna. Polecam. :wink: Cytuj
aneta583 Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Jedno warzywko a tyyyyyyle możliwości ! Dziewczyny ale jestesmy zdolniachy :razz: Cytuj
Magdalena Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 A ja robie tak samo jak Renia ,cytryna ,sól,cukier, pieprz, jabłko, por, i śmietana pyyycha !!! polecam Zresztą z selerem jest też smaczna pozdrawiam Magdalena!!! :razz: Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 A ja robię tak, por, jabłko, śmietana, koper, sól i cukier, albo por, olej, sól , cukier i musztarda. Cytuj
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Ja nie daję jabłka i też sałatka jest dobra :razz: :razz: :wink: Cytuj
ela52 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 A ja robie tak;por,jablko,marchewka,majonez sok z cytryny sol,cukier ipieprz do smaku.Tez jest bardzo dobra. :razz: :razz: :wink: Cytuj
EWA1992 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Anetko - właśnie się zastanawiałam jaką surówke podać do dzisiejszego obiadku,patrze tutaj i to jest to! Już drukuje przepisik... Pozdrawiam. Cytuj
kaya Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Cześć kochane! Nie chcę być nieskromna ale polecam moją sałatkę z pora, ananasa i selera. jest wyśmienita do ziemniaków i np. schabowego lub innego pieczonego mięsa. jeśli chciałybyście rzucić okiem na przepis, to znajduje się w dziele "sałatki" pod nazwą sałatka z ananasa. Spróbujcie. Napewno nie będziecie żałować. UŚCISKI. Kaya Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi