Gość lidia Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 A jaka ma to być martadela????Czy może być jakaś inna wędlina w zastępstwie??? Cytuj
Katarzyna Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Ja dodaję mielonki, polędwicy drobiowej, mortadeli jaką mam :grin: Z każdą jest pyszna :grin: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Oczywiście że może być inna wędlinka wedle smaku :grin: Cytuj
elunia.o Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Tej sałatki jeszcze nie znam. ale na pewno spróbuję. Podaję mój przepis na sałatkę z makaronem ryżowym: 1/2 opakowania makaronu - ugotować 1 brokuł ugotowany na pół twardo 1 ogórek sałatkowy 1 puszka kukurydzy 3-4 jajka Wszystkie składniki wymieszać i dodać sos - majonez, śmietana, czosnek, koperek, sól, pieprz Cytuj
Lusia Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 przepis jest super, sałatka wszystkim smakowala, ale nastepnym razem zrobie tylko z 250g makaronu, bo jednak 500g jest za dużo.pozdrawiam. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 2 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Lusia zgadza się sałatki wychodzi dużo. Dzięki za pozytywną opinie. :) Cytuj
an69 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Justynko jakoś przejadła mi się kukurydza, lubię za to groszek. Co sądzisz o takiej podmiance ? Ania Cytuj
Justyna.K Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 an69 jak najbardziej może być groszek. ;) Cytuj
klaudus69 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 sałatkę robiłam w weekend i goście byli zachwyceni i najedzeni, bo dużo jej wyszło :D pozdrawiam i dziękuję za przepis :-) Cytuj
Justyna.K Opublikowano 8 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 klaudus super że goście zadowoleni :D Cytuj
a_netk_a Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 a ma ktos pomysl na postna wersje? robil ktos np z tunczykiem? Cytuj
Christina Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 paczkę makaronu ryżowego tzn przypominającego ryż 500g (ugotować) Makaron wyglądający jak ziarenka ryżu, to według mnie - zacierki. Przynajmniej pod taka nazwą kupowałam go w sklepie, kiedyś - a makaron ryżowy, to zupełnie co innego :( a ma ktos pomysl na postna wersje? robil ktos np z tunczykiem? W lutym robiłam podobną sałatkę, na urodziny mojego TŻ, własnie z tuńczykiem. Tutaj jest przepis: https://www.smaczny.pl/przepis,kolorowa_salatka_z_tunczykiem Jednak zrobiłam w niej trochę modyfikacji. - Nie miałam sałatki meksykańskiej, więc dodałam pół średniej, świeżej papryki, oraz pół puszki groszku i pół puszki kukurydzy. Nigdzie w okolicznych sklepach nie było kolorowego makaronu, więc dodałam zwykłe świderki (te trochę mniejsze). Myślę jednak, że makaron zacierkowy też pasowałby do tej sałatki :) ale wtedy trzeba trochę drobniej pokroić paprykę. Majonezu do tej sałatki wchodzi sporo i robi się w konsystencji, lekko kleista, ale jest bardzo pyszna - w mojej, zmodyfikowanej wersji (oryginalnej wersji nie jadłam, ale myślę, że także jest smaczna :)) Cytuj
AniaM Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Justyna.K gratuluję tego przepisu.Poprostu rewelacja :shock: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Bardzo dziekuję za wypróbowanie przepisiku :lol: Christina co do makaronu to nie ma się co sprzeczać bo jak kto chce może być nawet zacierka choć u mnie zacierka nie wygląda jak makaron przypominający ryż. No ale jak tam kto woli. :( Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi