Christina Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Justyno, nie zamierzałam się sprzeczać, lecz może sprostować :lol: Poprostu wiem jak wygląda makaron ryżowy i chciałam zapytać, czy ten makaron, który dodawałaś do sałatki - nazywał się ryżowy? Jeśli chodzi o makaron - zacierki, to widziałam bardzo różne odmiany - każda firma produkuje nieco inną wielkość, więc dopasować można wg gustu :( i widziałam też taki, o wyglądzie ziarenek ryżu. Jak zobaczę go znów w sklepie, to powiem jakiej był firmy - bo teraz nie pamiętam... Można też dodać inny, drobny makaron - będzie nieco inna konsystencja, ale smak równie dobry :P Cytuj
Justyna.K Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Trochę żle napisałam w przepisie bo to makaron przypominający ryż więc już poprawiam niepotrzebnie napisałam ryżowy bo można to żle zrozumieć. Więc może napiszę makaron przypominający ryż( bez ryżowy). Cytuj
Christina Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 OK, Justynko - teraz wszystko jasne :lol: Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Gość Ewa i Ala Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Robię bardzo podobną. makaron ryżowy ugotować przelać zimną wodą, 1 czerwoną i 1 zieloną paprykę, pęczek szczypiorku ,2 pomidory bez skórki i 1 duży ogórek zielony drobno pokroić, dodać puszkę kukurydzy. 4 połówki filetów kuczaka pokroić w drobną kostkę i na suchej patelni zesmażyć z 2 kostkami rosołowymi knorra. wystudzi. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i dodać 2-3 łyżki stołowe majonezu. Doprawić do smaku. Polecam naprawde rewelacyjna Cytuj
andy8 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Justynko zrobiłam na niedzielę tę sałatkę nie dałam tylko czerwonej fasolki bo u nas nikt jej nie lubi.Sałatka jest pyszna mięciutka,delikatna odtąd będzie w moim menu na stałe,żałuję tylko że tak późno zdecydowałam się ją wypróbować. :?: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Bardzo się cieszę że smakowała (zaglądam na forum bardzo żadko z braku czasu niestety ) Pozdrawiam wszystkie smaczniaki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.