basga Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 biszkopt z budyniem z forum a do tego masa miętowa..... 20 dkg miętowych landrynek 1 litr mleka 1.5 kostki masła 6 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 8 łyżek cukru-pudru Obie mąki wymieszać w 1szklance mleka,resztę mleka zagotować z miętówkami-ugotować budyń wlewając rozmieszane mąki. Masło utrzeć z cukrem i powoli dodawać wystudzony budyń. Biszkopt przełożyć kremem i polać polewą. Ja biszkopt naponczowałam mietową herbatą a do polewy dodałam miętowe pałeczki w czekoladzie. A fotki coś niewyrażne mi wyszły. Cytuj
krystyna1959 Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Ciekawy przepis. Skorzystam. Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Na pewno ciekawy smak ma ta masa, jest orzeżwiająca, prawda? Dzięki za przepis, Basqa. To coś innego niż zwykle. Pa. Renata :razz: Cytuj
basga Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 To prawda-masa jest po prostu miętowa a przyznam,że jeszcze z takim smakiem się nie spotkałam i jako że lubię połączenie mięty i czekolady ,musiałam ten przepis wypróbować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi