Marra Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Bardzo dobra sałatka z makaronem. Moje dzieciaki przepadają za nią. To jedyna sałatka którą mąż z dziewczynkami lubią pomagać przygotowywać. Moja rola sprowadza się do ugotowania makaronu i degustacji :razz: Składniki - 1 szklanka makaronu muszelki (te drobniutkie) - ok 20 dag szynki (najlepsza jest konserwowa) - 1 papryka surowa - 1/2 słoika papryki konserwowej - 3 ogórki konserwowe - 1 słoik selera naciowego - 1 mała cebula - natka pietruszki (ok 1/3 pęczka) - majonez, sól, pieprz Makaron ugotować, przelać zimną wodą i ostudzić. Resztę składników pokroić w kostkę (oprócz selera :razz:). Przed połączeniem składniki dobrze odcedzić. Połączyć wszystko dodać majonez i doprawić do smaku. Smacznego!!!!! Dodam, że ja robię zwykle z 3 porcji, bo szybko znika :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi