Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: -1/2 kostki palmy -1 szkl.mąki -1/2 szkl.wody Te składniki zagotować i jak wystygną to dodać 3 całe jajka.Nakładać łyżką,albo małą łyżeczką kleksy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.Piec 30min w temp.220 st. Krem do ptysiów: -400 ml.śmietany -2 łyżki cukru -2 opakowania cukru waniliowego -2 zagęstniki śmietan fix -1 łyżka cukru pudru Połączyć wszystko razem i napełniać zimne ptysie.

  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ale mi slinka pociekla....na inne ciasta patrze z zachwytem, czasem mam nawet ochote cos upiec, ale na checiach sie konczy, ale te ptysie mnie zahipnotyzowały... szkoda ze jutro nie dam rady, zrobie w poniedzialek i pewnie dwie porcje, tylko prosze o przepis na krem budyniowy- ugotowane budynie utrzec z maslem czy robicie taki gotowany z jajek i maki?

Opublikowano

Ja do tych ptysiów robiłam krem z 2 budyni waniliowych takich na 1/2 litra mleka...zagotowałam 1/2 litra mleka z 1/2 szklanki cukru i jak się mleko zagotowało to wlałam rozmieszane budynie i zamieszałam kilka razy...ostudziłam budyń i do zimnego wmiksowałam 1/2 kostki masła...powinno być jeszcze 1 żółtko,ale ja nie dałam :?:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.