Gość Irena S. Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Już niedługo Święta wybróbujcie dobrą babkę. :razz: BABKA CYTRYNOWA 25 dag mąki 25 dag cukru 25 dag margaryny 4 jajka 1 cytryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia Żółtka utrzeć z margaryną i cukrem, dodać całą startą na tarce cytrynę. Ubić pianę dodaj do masy żółtokowej mąkę po łyżce dodawać do przygotowanej masy. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Można polać lukrem. SMACZNEGO :razz: Cytuj
Kasiulek Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zrobię dzisiaj tą babkę :wink: Z przepisu wygląda na prostą... Tak mi się zebrało na pieczenie, że hoho :grin: Nie wiem tylko czy uda zrobić mi się zdjęcia wypieku, ponieważ pożyczyłam mojej przyjaciólce aparta :razz: Cytuj
andy8 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Kasiulek odchudzanie idzie w odstawkę :wink: Cytuj
Kasiulek Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Oj tam... :wink: Mój brat przyjechał więc chcem mu coś dobrego zrobić a poza tym jutro niedziela no i... i... Eh słaba jestem i nie dam rady się odchudzać puki będę na forum :grin: Cytuj
andy8 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Kasiulek to prawda odchudzanie z tym forum idzie w baaaardzo żólwim tempie :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi