Gość asparagus Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Czy istnieje pieczywo, ktore mozna stosowac w diecie? Chodzi mi nie o jakies chrupkie wafle, tylko najzwklejszy chleb, tylko w wersji light:( znacie cos takiego? Cytuj
monisia Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 hmmmw poznaniau jest piekarnia któr pioecze chleb z mąki z pełnego przemiału-jest on cudny ale niestety tylko chyba w poznaniu :razz: moze spróbuj upiec....podobno maszyna jest rewelka ...ja narazie sie na nia czaje,ale ciagle brak funduszy... Cytuj
Izunia2007 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Jesli zrobisz chleb na zakwasie a nie na drozdzach i w skladzie bedzie tylko woda, maka np. pelnoziarnista i sol, to daje slowo ze nie zaszkodzi Ci w diecie.No i nie wiem czy sie orientujesz,ze pieczywo (weglowodany) najlepiej jesc na diecie do poludnia,a nie popoludniu. Cytuj
derek Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 najlepiej pełnoziarniste, z otrębami, siemieniem lnianym. duża ilosć błonnika usprawnia metabolizm. Cytuj
gaja102 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Wydaje mi się, że nie ma mało kalorycznego chlebka jest tylko chleb, który przynosi więcej pożytku i to są chleby z otrębami, z ziarnami robione tak jak kiedyś czyli bez chemii / .Znam bardzo dobry chlebek Dinkel i to nie prawda, że tylko w Poznaniu można takie spotkać na Śląsku też.Pozdrawiam. Cytuj
Mirabelka Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 jest, oczywiście że jest :) proponuję Ci pieczywo orkiszowe- nie dość że pyszne, ma dużo błonnika to jest jeszcze zalecane w dietach :) Proponuję Ci byś odwiedziła sklep z ekologiczną/zdrową żywnością i tam jest mnóstwo rodzajów pieczywa, a przynajmniej być powinno :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi