anetka27l Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 CIASTO 3 łyżki miodu,3 szklanki mąki,1 łyżka cukru, 15 dag margaryny,1 jajko,2 łyżki kwaśnej śmietany,2płaskie łyżeczki sody ,1 płaska łyżeczka amoniaku. Miód i margarynę roztopić.Przestudzoną dodawać do mąki i reszty składników.Wyrobić ciasto, podzielić na trzy części i upiec trzy placki z tego jeden placek pokruszyć do jabłek. MASA Z JABłEK 1 kg jabłek,1 i 0,5 galaretki wiśniowej,1 łyżka cukru,3łyżki wody.Jabłka obrać,pokroić i usmażyć,dodać wodę,cukier i sypką galaretkę wymieszać i ostudzić.Do zimnej masy dać pokruszony placek. MASA BUDYNIOWA 0,5 LITRA MLEKA,1 margaryna,4 łyżki kaszy manny,2 łyżki cukru,10 dag kokosu.Mleko zagotować z cukrem,kaszą i kokosem,po przestudzeniu utrzeć z masłem. WYKONANIE Na placek kruchy -masa jabłkowa-masa budyniowa-placek kruchy-polewa. SMACZNEGO Cytuj
krystyna1959 Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 ciekawe składniki .ale co dalej Cytuj
anetka27l Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 JUż PODAłAM RESZTę SKłADNIKóW TROCHę SIę POGUBIłAM PIERWSZY RAZ DODAJę TU PRZEPIS.POZDRAWIAM Cytuj
anetka27l Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 DZIęKI ALE NIE BARDZO WIEM JAK SIę DODAJE NOWE PRZEPISY CIEKAWE CZY TEN KTORY NAPISłAM JEST NA FORUM? Cytuj
Marra Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Jest, jest i brzmi apetycznie :razz: Jak na pierwszy raz poradziłaś sobie bardzo dobrze WITAJ :razz: Pozdrawiam Cytuj
anetka27l Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 DZIEKUJE TO Są PRZEPISY WYPROBOWANE ZYCZE WSZYSTKIM SMACZNEGO.POZDRAWIAM. Cytuj
Jola_A. Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Robiłam to ciasto wielokrotnie, pochodzi ono z ksiazki siostry Anastazji. Polecam bo jest bardzo dobre. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi