anetka27l Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Upiec jeden ciemny biszkopt i jeden jasny . MASA 0,5 litra mleka,4-5 żółtek,4 łyżki cukru.1 łyżka mąki ziemniaczanej,1 łyżka mąki pszennej,1 masło,1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej. W pól szklanki mleka rozrobić żółtka, cukier i mąki.Ugotować budyń,przestudzony utrzeć z masłem.Podzielić na dwie części do jednej dodać dwie łyżeczki kawy. POLEWA 20 dag rodzynek ,1 duży kieliszek rumu,2 czekolady mleczne słoik dżemu dowolnego Rodzynki namoczyć w rumie na noc ,w odrobinie mleka rozpuścic czekolady i dodać rodzynki osączone z rumu. WYKONANIE BISZKOPT CIEMNY-DżEM-MASA CIEMNA KAWOWA-BISZKOPT JASNY-MASA JASNA-POLEWA RODZYNKOWA. SMACZNEGO :razz: :razz: :razz: Cytuj
renigliwice Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Ciekawy przepis Anetko! A z rumu proponuję zrobić poncz do biszkoptu. Dzięki za przepis. Pozdrawiam Cię serdecznie. Renata :razz: Cytuj
anetka27l Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Dziekuje za opinie.POZDRAWIAM :wink: Cytuj
Jola_A. Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Ten przepis tez pochodzi ze zbiorow siostry Anastazji, ale widze ze go zmodyfikowalas. W Twojej wersji jest ciekawszy, napewno go wyprobuje. Tym ktorzy nie posiadaja tej ksiazki bardzo beda przydatne przepisy ktore podajesz. Ja tez lubie eksperymentowac z przepisami. Pozdrawiam cieplutko. Cytuj
Wiolka Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Mam inny przepis na ciasto rodzynkowiec który też jest dobry pozdrawiam Wiolka :wink: Cytuj
apsik Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Jeżeli możesz Wiolka to podziel się swoim przepisem a my wybierzemy który chciałybyśmy upiec i ..Ja w swoich zbiorach mam aż trzy przepisy na rodzynkowca ale jeszcze żadnego nie piekłam,a jeżeli masz sprawdzony to już będzie wiadomo że się uda :wink: . Pozdrawionka dla wszystkich od apsika. :wink: Cytuj
krystyna1959 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Ja też piszę się na przepis. UWAGA DZIŚ SĄ DOROTKI URODZINY ŚLEMY JEJ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi