amelia1 Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Powiedzcie do czego mogę urzyć kapary?? Dostałam dwa małe słoiczki od znajomej, ale wcześniej nigdy nie jadłam nic z kaparami i nie wiem do czego mogę ich użyć. Jak macie jakieś pomysły to proszę napiszcie. Dziękuję i pozdrawiam Amelia Cytuj
amelia1 Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Dziękuję DeLarge za linka!!! Nawet nie wiedziałam, że mają takie duże zastosowanie :razz: A czy ktoś robił już danie z kaparami. Jak tak to może podzieli się ze mną przepisem. :razz: Np na jakiś sosik. Z góry dziękuję i pozdrawiam Amelia Cytuj
ina12 Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Delarge ja rownież dziękuję. Kaparów nigdy nie moczyłam, a są bardzo słone i dzięki Tobie teraz wiem jak postępować. Amelio mam przepis na sałatkę z kurczakiem, ziemniakami, warzywa, jajka, kapary i oliwki z papryką i do tego sos. Jeżeli będziesz chciała mogę podać. Pozdrawiam Cytuj
amelia1 Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Witaj Ineczko!!! Bardzo bym prosiła o ten przepis, lubię takie sałatki. :wink: Dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam!!! Amelia Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Witaj Amelio!!! Sałatka z kurczakiem i ziemniakami pierś z kurczaka - 30 dag 1/2 kg ziemniaków 25 dag cebuli 20 dag selera 20 dag marchewki 15 dag ogórka kiszonego 3 jajka 1 główka sałaty 3 łyżki kaparów 8 oliwek nadziewanych papryką sól Sos po 2 łyżki śmietany 18 %, majonezu i jogurtu 1 łyżeczka łagodnej musztardy 1 łyżka posiekanego koperku sól, pieprz Ziemniaki ugotować w łupinach w posolonej wodzie, odcedzone, ostudzone obrać. Cebulę, marchewkę i seler obraną i opłukaną, pokroić w kostkę i gotować 20 min z mięsem w posolonej wodzie. Mięso wyjąć, ostudzić i pokroić w kostkę. ( wywar wykorzystać do zupy) Przygotować sos: śmietanę wymieszać z majonezem jogurtem i koperkiem Doprawić musztardą solą i pieprzem Ziemniaki pokroić w talarki łyżkę kaparów posiekać ogórek zetrzec na tarce połączyć z mięsem wymieszać i wstawić do lodówki Jajka ugotowane na twardo posiekać Sałaterkę wyłożyć liśćmi sałaty Sałatkę wyjąć z lodówki polać sosem dodać posiekane jajka lekko wymieszać a następnie przełożyc do salaterki formujac piramidę Posypać całymi kaparami i pokrojonymi oliwkami w plasterki> wystarcza na cztery do pięć porcji Amelio wybacz że jest brak kropek i przecinków nadusiłam myszkę po prawej stronie i za długo przyczymałam i nie mogłam prawidłowo już stawiać znaków Pozdrawiam serdecznie i pamiętaj że kapary są bardzo słone Cytuj
amelia1 Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Witaj Ineczko!!! Bardzo Ci dziękuję za ten wspaniały przepis. Napewno sałatka będzie suuuper smaczna :wink: Dziękuję za rady, będę pamiętała, że są słone. Nie przejmuj się przecinkami, ja czasami zapomnę o przecinku albo zjadam literki :wink: Najważniejsze jest napisane i wiem jak zrobić sałatkę :wink: :wink: Gorąco pozdrawiam Amelia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi