Pola Połetek Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Witajcie, Rzadko pijam wino, w ogóle rzadko pijam cokolwiek, bo zawsze i wszędzie jeżdżę samochodem, ale miewam goości, którzy piją wino. Jakie wina polecilibyście. Chodzi mi o takie w rozsądnych cenach, pomiędzy 25-40 zł. Bo ja znam wyłącznie Cabernet Savignon i myślę, że już wszyscy mają go dość. Chodzi mi o wina czerwone wytrawne, ewentualnie półwwytrawne. Pozdrawiam Cytuj
DeLarge Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 koneserem win nie jestem, ale ostatnio poczęstowano mnie "Vieux Chateau du Terme" (specjalnie zadzwoniłem by się dowiedzieć nazwy :wink: ) i co najważniejsze, jest to wino czerowne wytrawne...ceny nie znam, nie wypadało się pytać...mi to wino smakowało Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Dzięki, jak tylko będę w większym sklepie to poszukam. Jak Ci się coś jeszcze przypomni, będę wdziędzna. Pozdrawiam Cytuj
Marra Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 To na temat wina, które polecił DeLarge ZAGLĄDNIJ Czasami wystarczy poprosić ekspedientkę na stoisku alkoholowym, żeby coś poleciła w danym smaku i gatunku. To moja sprawdzona metoda :wink: Jeśli trafisz na uprzejmą to Ci pomoże, one są skarbnicami opinii klientów. Pozdrawiam Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Wow, dzięki za link, ale super strona!!!! Na pewno znajdę coś dobrego :wink: Pozdrawiam. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 moje ulubione wino to cin cin vermouth rosso tylko to słodkie wino a o takie chyba ci nie chodziło. :wink: polecam dla tych co lubia słodkie wina :wink: Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Faktycznie, chodziło mi o wytrawne lub półwytrawne. Ale Marra podała świetny link, już sobie sprawdziłam te wina, poeksperymentuję trochę. Czasami dobrze tak po obiadku napić się lampkę dobrego wytrawnego wina. Słodkie raczej pasują do ciast. Ja czasami robię sama wno słodkie, też z winogron i dodaję drożdże winiarskie ze szlachetnych win. Też dobre, tylko nie poleżą długo. Czasami robię z innych owoców, chociaż mój syn nazywa to owocowym napojem alkoholowym. Cytuj
Bernimek Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Moje typy: 1. FRONTERA CABERNET SAUVIGNON (czerwone, wytrawne), 2. MARTINI EXTRA DRY (biały, wytrawny, ziołowy vermouth) ale lubię słodkie i Mój HIT: 1. MARTINI ROSSO - czerwony; półsłodki; włoski, ziołowy vermouth, Cytuj
aneta583 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 moje ulubione wino to cin cin vermouth rosso tylko to słodkie wino a o takie chyba ci nie chodziło. :wink: polecam dla tych co lubia słodkie wina :wink: oooooooo to winko też jest moim ulubionym:) Cytuj
ifcia Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 mi ostatnio posmakowało Infinitus Syrah :) też lubię wytrawne Cytuj
Dany Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Jeśli chodzi o smaczne wino w przystępnej cenie to polecam CARLO ROSSI, szczególnie białe, orzeźwiające i smakowite. Cytuj
katjusza Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Dużo zależy też od tego do czego chcemy podać wino. Na przykład przy mięsach świetnie sprawdzają się trunki wytrawne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi