zuziorek Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Składniki: 4/5 płatów śledziowych ala matias /w oleju/ opłukac pod wodą 1 spore jabłko typu kortland, lobo 4 ogórki kiszone spora cebula śmietana /mały pojemniczek/ Śledzie pokroić w paseczki, obrane jabłko i ogórki zetrzeć na grubej tarce, cebulkę pokroić w kosteczke. Bez przyprawiania połączyć składniki ze śmietana. Odstawić na godzinkę do lodówki by składniki się przegryzły. Danie dobre jako przekąska, sałatka albo piątkowe danie obiadowe. Cytuj
Dorunia Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Robię takiego śledzika na piątkowe danie obiadowe,ale nie daję ogórka kiszonego i też jest bardzo smaczne.Po ogórku kiszonym odbija mi się nim. Pozdrawiam :wink: Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 Zuziorku sałatka przepyszna :D gdyby nie to, że musiałam podzielić się nią z domownikami, to zjadłbym ją sama - tak mi smakowała - polecam :) Serdecznie pozdrawiam i życzę smacznego :twisted: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi