Justyna.K Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Zamierzałam zrobić rurki z kremem karpatkowym ale mam za mało foremek chyba do rana bym tego nie upiekła :wink: więc wymyśliłam coś takiego: Składniki na ciasto a'la FRANCUSKIE: :wink: 0.5 KG MĄKI PSZENNEJ :wink: KOSTKĘ KASI MARGARYNY :wink: OK.3/4 SZKLANKI ŚMIETANY 18% ;) 1 JAJKO SPOSÓB WYKONANIA CIASTA: NA STOLNICĘ PRZESIAĆ MĄKĘ POSIEKAĆ Z JAJKIEM I MARGARYNĄ ZAGNIEŚĆ CIASTO. WŁOŻYĆ NA 1 GODZINKĘ DO LODÓWKI. DO NADZIANIA BABECZEK I KOPERT UŻYŁAM BRZOSKWIŃ Z PUSZKI. CIASTO BARDZO ELASTYCZNE ŚWIETNIE SIĘ WAŁKOWAŁO Rurki : ciasto rozwałkować pociąć na pastki 32 cm owijać nimi natłuszczone foremki do rurek. Babeczki:ciasto rozwałkować wyłożyć na babeczki dać do środka 1/4 z połówki brzoskwini przykryć drugą połówką ciasta. Koperty: zciasto rozwałkować wykrawać kwadraty do środeczka kawałek brzoskwini i składać na koperty. WSZYSTKO PIEC DO ZRUMIENIENIA ja piekłam w 180 stopniach ok 15-20 minut.Rurki oczywiście można nadziać dowolnie czym się chce. A tu daję pare zdjęć z mojego szaleństwa w kuchni :wink: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] dla tych co nie lubią mało słodskich ciast proponuje wszystko posypać cukrem pudrem lub czekoladowe esy floresy. SMACZNEGO :? Cytuj
krystyna1959 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 JESTEŚ WIELKA. MIŁEGO POPOŁUDNIA. UCAŁUJ DZIECI. Cytuj
amelia1 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Podziwiam każde Twoje mistrzowskie wyczyny. Gratulacje!!! :wink: Pozdrawiam Ciebie i dzieciaczki Amelia Cytuj
zuziorek Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Nie wiem skąd Justyno czerpiesz tą swoja fantazję kulinarna i czas przy dwójce małych dzieci....? Masz jakąś specjalną receptę? Kasia Cytuj
Justyna.K Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Dzięki za miłe słowa :wink: zuziorkurecepta mąż z dziećmi na spacer (to jedyny dzień co może z nimi wyjść tak przez cały tydzień jest w pracy od rana do późnego popołudnia lub wieczora)a ja mam chwilę dla SIEBIEA ŻE UWIELBIAM PIEC to zawsze tam coś upichcę :wink: Pozdrawiam wersja bardziej słodka :wink: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
amelia1 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Mniam, napewno się skuszę :wink: Cytuj
apsik Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Oj,ja też lubię takie drobne smakołyki ,Justynko od samego patrzenia człowiek szaleje a tym bardziej ja bo nie jem słodyczy w poście. Cytuj
ina12 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Justynko ale narobiłaś apetytu, dzięki załączonym zdjęciom to apetyt się zwiększa, a niewidząc to tak aż bardzo nie ma się ciągotek. Mówię Wam ja robię się coraz szersza niż wyższa, ale ten przepis też wypróbuję. Pozdrawiam wraz z dzieciaczkami. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Ja też uważam że jak przepis jest podany ze zdjęciem to jakoś bardziej chce się go robić.Nie obrażając nikogo bo wiadomo nie każdy posiada aparat cyfrowy :wink: Ino ja wczoraj byłam u teściowej i się tam zważyłam :wink: będę musiała trochę przystopować z tymi smakołykami :wink: albo robić i nie jeść niestety nie mam takiej silnej WOLI :wink: A ZAKOŃCZYŁAM KARMIENIE NO I NIE MA JUŻ KTO ZE MNIE ŚCIĄGAĆ TYCH KALORII :wink: POZDRAWIAM Cytuj
ina12 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Justynko ja nie pomyślałam o aparacie, naprawdę nie chciałam nikogo obrazić, przepraszam bardzo. Pozdrawiam Cytuj
Justyna.K Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 nikt w to nie wątpi INO. :wink: Cytuj
Jolanta Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Hej :razz: mam wielka ochote na te rurki tylko mam problem.Czy sa specjalne foremki do rurek?Bo bez tego chyba sie nie da upic. :wink: .Pozdrawiam!!!!!!!!! Cytuj
karola91 Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 mniammmm... a jaką masą przekładałaś te rurki? Cytuj
Justyna.K Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Hej :razz: mam wielka ochote na te rurki tylko mam problem.Czy sa specjalne foremki do rurek?Bo bez tego chyba sie nie da upic. :razz: .Pozdrawiam!!!!!!!!! tak Jolanto są specjalne foremki do rurek ja je dostałam kupić w kauflandzie.pozdrawiam :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi