Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzałam zrobić rurki z kremem karpatkowym ale mam za mało foremek chyba do rana bym tego nie upiekła :wink:

więc wymyśliłam coś takiego:

Składniki na ciasto a'la FRANCUSKIE:

:wink: 0.5 KG MĄKI PSZENNEJ

:wink: KOSTKĘ KASI MARGARYNY

:wink: OK.3/4 SZKLANKI ŚMIETANY 18%

;) 1 JAJKO

SPOSÓB WYKONANIA CIASTA: NA STOLNICĘ PRZESIAĆ MĄKĘ POSIEKAĆ Z JAJKIEM I MARGARYNĄ ZAGNIEŚĆ CIASTO.

WŁOŻYĆ NA 1 GODZINKĘ DO LODÓWKI.

DO NADZIANIA BABECZEK I KOPERT UŻYŁAM BRZOSKWIŃ Z PUSZKI.

CIASTO BARDZO ELASTYCZNE ŚWIETNIE SIĘ WAŁKOWAŁO

Rurki : ciasto rozwałkować pociąć na pastki 32 cm owijać nimi natłuszczone foremki do rurek.

Babeczki:ciasto rozwałkować wyłożyć na babeczki dać do środka 1/4 z połówki brzoskwini przykryć drugą połówką ciasta.

Koperty: zciasto rozwałkować wykrawać kwadraty do środeczka kawałek brzoskwini i składać na koperty.

WSZYSTKO PIEC DO ZRUMIENIENIA ja piekłam w 180 stopniach ok 15-20 minut.Rurki oczywiście można nadziać dowolnie czym się chce.

A tu daję pare zdjęć z mojego szaleństwa w kuchni :wink:

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

dla tych co nie lubią mało słodskich ciast proponuje wszystko posypać cukrem pudrem lub czekoladowe esy floresy.

SMACZNEGO :?

Opublikowano

Podziwiam każde Twoje mistrzowskie wyczyny. Gratulacje!!! :wink: Pozdrawiam Ciebie i dzieciaczki Amelia

Opublikowano

Dzięki za miłe słowa :wink: zuziorkurecepta mąż z dziećmi na spacer (to jedyny dzień co może z nimi wyjść tak przez cały tydzień jest w pracy od rana do późnego popołudnia lub wieczora)a ja mam chwilę dla SIEBIEA ŻE UWIELBIAM PIEC to zawsze tam coś upichcę :wink: Pozdrawiam

wersja bardziej słodka :wink:

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Opublikowano

Justynko ale narobiłaś apetytu, dzięki załączonym zdjęciom to apetyt się zwiększa, a niewidząc to tak aż bardzo nie ma się ciągotek. Mówię Wam ja robię się coraz szersza niż wyższa, ale ten przepis też wypróbuję. Pozdrawiam wraz z dzieciaczkami.

Opublikowano

Ja też uważam że jak przepis jest podany ze zdjęciem to jakoś bardziej chce się go robić.Nie obrażając nikogo bo wiadomo nie każdy posiada aparat cyfrowy :wink: Ino ja wczoraj byłam u teściowej i się tam zważyłam :wink: będę musiała trochę przystopować z tymi smakołykami :wink: albo robić i nie jeść niestety nie mam takiej silnej WOLI :wink: A ZAKOŃCZYŁAM KARMIENIE NO I NIE MA JUŻ KTO ZE MNIE ŚCIĄGAĆ TYCH KALORII :wink: POZDRAWIAM

Opublikowano

Hej :razz: mam wielka ochote na te rurki tylko mam problem.Czy sa specjalne foremki do rurek?Bo bez tego chyba sie nie da upic. :razz: .Pozdrawiam!!!!!!!!!

tak Jolanto są specjalne foremki do rurek ja je dostałam kupić w kauflandzie.pozdrawiam :wink: