Justyna.K Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 mniammmm... a jaką masą przekładałaś te rurki? poszłam na łatwizne śmietana w spreju :wink: Cytuj
apsik Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Karola91 ja też często robię moim dzieciom rurki,przekładam je najczęściej kremem z kwaśną śmietaną lub z galaretką,przepis jest podany z ciastem o nazwie dziwak. Krem jest super bo można zmieniać jego kolor w zależności od koloru galaretki,ale decyzja należy do ciebie. Justynko powiem Ci że zraziłam się do śmietany w spreju bo jak kiedyś udekorowałam tort i wstawiłam na pół godziny do lodówki to po wyjęciu już go nie było,ale jeżeli zaraz się zje to chyba może być,pozdrawiam Ela. Cytuj
karola91 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 ja ostatnio robilam z kremem budyniowym, z ciasta podobnego do Twojego, do tego jeszcze przed pieczeniem wierzch rurki smarowalam jajkiem i maczalam w cukrze- pyyyycha! Pytalam sie o masę bo moja siostra zawsze jak przyjeżdża to przywozi takie pyyyyyszne rurki z ciasta francuskiego z boskim kremem, i juz wszedzie szukalam przepisu na taki krem, ale to chyba jest sekret tej cukierni, co robi te rurki :wink: bo przepis na ciasto znalazlam, a na mase nie...ale i tak rurki sa boskie! Cytuj
filonka Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 robiłam ciasteczka z tego ciasta już jakiś czas temu a teraz focie zamieszczam i gorąco polecam!!!!! Zrobilam kilka wersji: z cukrem, z cukrem waniliowym, sezamem, wiorkami kokos. i na ostro posypane papryka:) Są pyszniutkie i bardzo kruchiutkie:) mniamciu:) Cytuj
filonka Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 i jeszcze jedno:) Cytuj
Justyna.K Opublikowano 31 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Filonka wyglądają smakowicie i jakie wersje tu widzę dzięki za przypomnienie przepisiku. Pozdrawiam Cytuj
zuziorek Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Ja zrobiłam dzis warkoczyki ale z gotowego ciasta francuskiego. dyni smakuje.... :wink: Cytuj
iwona30 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Justynko postanowiłam upiec twoje rurki wyszły super nadziewałam kremem budyniowym o smaku waniliowym a oto zdjęcie. Dziękuję za przepis już jest w moim zeszycie. Pozdrawiam. Cytuj
teresap Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 NO TE SMAKOŁYKI PIEKŁAM - BABECZKI NADZIAŁAM BUDYNIEM I BRZOSKWINIĄ POKROJONO W KOSTKIE Takie inne babeczki ale dobre POZDRAWIAM I CZEKAM NA NASTĘPNE PRZEPISY :) Cytuj
Jolanta Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Wlasnie zakupilam owe foremki do rurek jak bylam na swieta w polsce i mam ochote je zrobic tylko moze ktos mi powiedziec ile z tego przepisu wychodzi takich rurek??? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.