wiola344 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Wczoraj zrobiłam ten przepyszny placuszek -rewelacja ,smaczny i syty ,podałam go z sałatką grecką -super ,dziekuje reniu za wspaniały przepis 🙂 oto mój placek przed i po pieczeniu choć ten kawałej jest nie jalepszej jakości coś tam jednak widać :P Cytuj
figiel Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Wiolu ,placek apetyczny ,teraz dopiero widzę ,że pod paskami ciasta jest piana z białek . A jaka jest ta grecka sałatka ? jest przepis na forum ? Z chęcią wypróbuje ten placek ,nie wiem tylko czy dostanę tutaj ciasto francuskie . Pozdrawiam 🙂 Cytuj
Kasiulek Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Przepis świetny - muszę tylko czymś innym zastąpić tego brokuła. A może spróbuj dodać pieczarek zamiast brokuła... jedno z drugim nie wiele ma wspólnego ale pieczarki doskonale smakują z mieskiem mielonym 🙂 Cytuj
wiola344 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Witaj figielu, tak przepis na sałatke znajdziesz tu https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=4539&hl= , życze smacznego 🙂 Cytuj
minia51 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Wiolu, czy ten placek je się tylko na ciepło,? A jeśli zostanie to co z nim zrobić? Do lodówki na jutro, a może do zamrażarki na później. Pytam bo przepis jest na dużą blachę a nas jest tylko troje (2 i pół, bo ja jem niewiele) Cytuj
niuniaczek Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Własnie - mam tę samą wątpliwosć - jak on sie ma na drugi dzień po odgrzaniu w mikrofali? Cytuj
wiola344 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Można go ogrzać, bo mi zostało ,jest równie dobry choć wiadomo co świerze to smaczniejsze ,ale jest dob ry, jeśli chodzi o zamrożenie to napewno będzie też dobry ,ja wiele rzeczy mroże tych co niby wydają się nie do zamrożenia :-) Cytuj
Basia K Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Mam zamiar jutro zrobic ten placek... A co myślicie o tym,żeby brokuły zastąpic szpinakiem,na który właśnie trwa sezon,a ja go uwielbiam :shock: Chyba by pasowało ? Cytuj
Basia K Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Właśnie przed chwilą zjadłam kawałek.Wyśmienity. Robiłam jednak z brokułami.Zrezygnowałam z tych fixów,przyprawiłam mięso po swojemu-pieprz,sól,papryka,czosnek. Cytuj
Basia K Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 A tak wygląda jedna porcja Cytuj
ewciapg Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Rewelacyjne danie. Polecam serdecznie na większe przyjęcia gdy chce się zabłysnąć. robiłam w małej blaszce dla wypróbowania ale niepotrzebnie, śmiało można robić na dużej blaszce. Cytuj
renigliwice Opublikowano 10 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Dzięki za przypomnienie tego przepisu. Dzisiaj mam gości i właśnie zastanawiałam, czym ich ugościć. Do tego jeszcze sałatka grecka z przepisu Kasiulek. Pozdrawiam serdecznie. Renata :) Cytuj
Basia K Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Często robię ten placek. Dziś zrobiłam ze świeżutkim szpinakiem,który uwielbiam :D Sparzyłam go tylko wrzątkiem. Polecam! Cytuj
dorot-k Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Bardzo dziękuję za suer przepis na oryginalny obiadek :-( Rodzinka zachwycona i nasycona :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.