Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mniam... Przepis suuuuper. Zrobiłam go na kolacje ze znajomymi w ten weekend i wszyscy popadli w ogólny zachwyt. Danie bardzo sycące i oryginalne.

  • Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

przepis wydaje sie byc wspaniały,dzisiaj mam zamiar zrobić ,tylko czy mięso kładziemy surowe czy podsmazone?

Opublikowano

aaaaaaaaaaa własnie troszke sobie nabrałam rewelka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wspaniałe ja jeszcze jak układałam warstwami to sera zółtego dałam i dodsałam własny sos z pomodorów ale po prostu PYCHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Opublikowano

przepis wydaje sie byc wspaniały,dzisiaj mam zamiar zrobić ,tylko czy mięso kładziemy surowe czy podsmazone?

Edytko! Mięso ma być surowe, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by poeksperymentować, tak jak to zrobiła Agajka i dodać podsmażone,

choć nie ma takiej potrzeby. Potrawa jeść dość sycąca a wcześniejsze obsmażenie mięsa dodatkowo zwiększy jej kaloryczność.Pozdrawiam cieplutko.

Renata :razz: :razz: :wink:

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzisiaj zaczerpnełam pomysł Reni na mięsko w cieście francuskim, ale mój farsz to: 0,5kg miesa mielonego 1 papryka czerwona mała puszka kukurydzy 1 marchewka 1 cebula 20 dkg pieczarek puszka pomidorów fix do potraw meksykanskich Paprykę, cebule, marchew, pieczarki pokroić i poddusić. Dodać mieso i podsmażyć. Gdy mięso się zetnie dodać puszke pomidorów i kukurydzę. Dusić ok 5 min, dodać fix meksykanski. Smażyć do odparowania nadmiaru sosu. Wyłozyć na ciasto i dalej tak jak u Reni czyli ubić białko, wymieszać z tartym serem i nakryć ciastem

post-2465-1177272556_thumb.jpg

post-2465-1177272584_thumb.jpg

Opublikowano

Ale piękny Ci wyszedł ten placek, Kasiu!!! Jestem pod wrażeniem!!! Wypróbuję też Twój farsz, na pewno jest pyszny. POzdrawiam. Renata :arrow: :grin: :grin:

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

hejo pyszny jest ale nie wiem czemu jak kroje tego placka to w nim mm troche wody i nie mm takiego efektu jak na zdjeciu ale w smaku jest pycha!!

  • 6 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj zrobiłam ten placek i jest bardzo dobry , z tym , że zrobiłam tak jak Zuziorek ponieważ nie było brokuł. no i nie dałam pieczarek bo również nie było w sklepie. Bardzo polecam ! post-7818-1196277914_thumb.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.