renigliwice Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Dzięki Basiu!!! Teraz już mogę piec.... Pa :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Elu możesz tak zrobić, smaku nie zepsujesz. Basiu kremówkę też bardzo mocno ubiłam, masa nie była za puszysta, kolor miałam lekko cytrynowy, przypuszczam że nie równo rozprowadziłaś galaretkę. Reniu jak namoczysz wiórki, to nie masz ani kapki kefiru, jest gęsta masa. Kisiel na 1/2 l wody, a budyń na 1/2 l mleka, Basia dobrą odpowiedź dała. Napisałam mały, żeby nie użyć na 3/4 l. Pozdrawiam Was serdecznie. Cytuj
batirek Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Upiekłam,jest świetne,polecam.Dziękuję Ineczko na przepis,jak zwykle godny polecenia Cytuj
EWA1992 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Tak bardzo polecam to ciacho - pycha!!! Ja dzisiaj zrobiłam przed południem i juz połowe "wtryniłam" a miałam sie odchudzać... :grin: Pozdrawiam Ewa. Cytuj
ina12 Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Ewunia ja też lubię bardzo to ciasto, przyznam się że jak miałam upieczone to co jakiś czas dochodziłam i zajadałam. Na drugi dzień mój syn mówi, kto to tyle placka zjadł ?, aż wstyd było mi się przyznać. Pozdrawiam Cytuj
marysiasto Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 pyszne ciacho.Juz mnie kusi żeby znowu isc po kawałek. Cytuj
ina12 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Marysiu cieszę się że ciasto Tobie smakuje i dziękuję że je wypróbowałaś. Masz tą samą zaletę co ja do podchodzenia. Pozdrawiam Cytuj
carolina0 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 super ciacho na niedziele zrobie , tylko musze poszukac kisiel i budyn wisniowy, dam pozniej odpowiedz jak smakowalo Cytuj
carolina0 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 :grin: i kicha , niema u nas budyni wiosniowych lub kolorowych , sa tylko tradycyjne waniliowe,karamelowe oraz czekoladowe....... mozna moze dodoac waniliowy i kapnac odrobine czerownego soku??? poradzcie co......... pozdrowienia dla wszystkich Cytuj
ina12 Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Carolino myślę że mogłabyś dodać same kisiele wiśniowe zamiast dolewać soku, ale pewności nie mam, a jeżeli chcesz to ja mogę Tobie budynie kupić i przesłać. Pozdrawiam. Cytuj
carolina0 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 ina dziekuje ci bardzo, ale juz sobie zamowilam budynie , bede miala w sobote juz ........ dziekuje barzdo Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Carolino świetnie że sobie poradziłaś, prosze daj znać jak upieczesz ciasto i jak Tobie smakowało. Pozdrawiam Cytuj
carolina0 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Czesc Inusia , i zrobilam twoje ciasto , jest extra , juz wieksza polowe pochloneli, kolorystycznie bardzo ladne , przepisik poszedl dalej , kazdy byl zafascynowany rozowym spodem , ......a co do biszkoptu tak wysoki mi wyrosl ze musilama go przekroic i zrobilam dwa ciasta z niego , a oto fotka :mrgreen: , dzieki za super przepisik i czekam na inne........ pozdrowienia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi