Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.U mnie jest nie typowo,poniewaz moj maz ma urodziny 8 marca i trudno nie pamietac tej daty.Prosze was o cos nowego, bo przeciez goscie sa zawsze ci sami.Przepis Iny12 z kaparami mi sie podoba,a moze cos jeszcze.Jest sporo czasu,moge gosci zadziwic czyms nie codzennym,bo wszyscy robimy sie wybredni.

Opublikowano

Polecam Elusiu Placek Mięsny na cieście francuskim (dania główne). Jest pyszny i pięknie się prezentuje. Do tego micha surówki, np. z kapusty pekińskiej lub z sałaty. Pa :wink: Renata :wink:

Opublikowano

Ja polecam ptysie na ostro z naszego forum-robiłam na sylwestra i są pycha,do tego barszczyk do popicia.

Opublikowano

Dzisiaj podaje na imieninowy obiad:szaszłyk schowany:Mięso jak na mielone z dodatkiem np tartego sera.Na patyczki nadziewamy :pieczarkę/p,oł/marytnowaną,kawałek papryki marynowanej boczek wędzony i to x2.Mięsem mielonym oblepić szaszłyk i usmażyć jak mielony.wstawic do gorącego piekarnika by doszedł.Do tego ziemniaki np w soli/myjemy nieobrane ziemniaki/mąkę-np szkl mieszamy z solą -pół szkl mokre ziemniaki obtaczamy w mieszance i pieczemy z 1 godz w piekarniku.Do tego sos jogyrtowo-czosnkowy.Inne daanie które robie dzis-schab rozbijamy/nie za cienko/-sól pieprz-zioła ulubione.i majonez na to kładziemy usmazone pieczarki z cebulą na nie pomidor,ser i pomiziać znowu majonezem.Wyłożyć na blachę i do piekarnika na poł godz w 180 szt.Robię tez piersi w głębokim oleju.

Opublikowano

Ja polecam ptysie na ostro z naszego forum-robiłam na sylwestra i są pycha,do tego barszczyk do popicia.

Wykorzystalam ten przepis na urodziny córki ale nie robilam barszczu.

Pomysl i przepis super.

Ptysie upieklam dzien wczesniej (basqa- udalo sie,nie musialam zamawiac w cukierni :razz: ),farsz miesno-pieczarkowy zrobilam rano,przed podaniem tylko podgrzalam.

Goscie byli mile zdziwieni,no i smakowalo!

Opublikowano

Bardzo ciekawe pomysly,ja przewaznie robie dania na zimno.Na pewno zrobie cos z tego menu,przecierz jest zimno i trzeba sie rozgrzac.Reszta zalezy od gosci i dobrego chumoru.Dzieki za propozycje,napewno skorzystam.