elusia Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Witam wszystkich.U mnie jest nie typowo,poniewaz moj maz ma urodziny 8 marca i trudno nie pamietac tej daty.Prosze was o cos nowego, bo przeciez goscie sa zawsze ci sami.Przepis Iny12 z kaparami mi sie podoba,a moze cos jeszcze.Jest sporo czasu,moge gosci zadziwic czyms nie codzennym,bo wszyscy robimy sie wybredni. Cytuj
renigliwice Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Polecam Elusiu Placek Mięsny na cieście francuskim (dania główne). Jest pyszny i pięknie się prezentuje. Do tego micha surówki, np. z kapusty pekińskiej lub z sałaty. Pa :wink: Renata :wink: Cytuj
basga Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Ja polecam ptysie na ostro z naszego forum-robiłam na sylwestra i są pycha,do tego barszczyk do popicia. Cytuj
bietka Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Dzisiaj podaje na imieninowy obiad:szaszłyk schowany:Mięso jak na mielone z dodatkiem np tartego sera.Na patyczki nadziewamy :pieczarkę/p,oł/marytnowaną,kawałek papryki marynowanej boczek wędzony i to x2.Mięsem mielonym oblepić szaszłyk i usmażyć jak mielony.wstawic do gorącego piekarnika by doszedł.Do tego ziemniaki np w soli/myjemy nieobrane ziemniaki/mąkę-np szkl mieszamy z solą -pół szkl mokre ziemniaki obtaczamy w mieszance i pieczemy z 1 godz w piekarniku.Do tego sos jogyrtowo-czosnkowy.Inne daanie które robie dzis-schab rozbijamy/nie za cienko/-sól pieprz-zioła ulubione.i majonez na to kładziemy usmazone pieczarki z cebulą na nie pomidor,ser i pomiziać znowu majonezem.Wyłożyć na blachę i do piekarnika na poł godz w 180 szt.Robię tez piersi w głębokim oleju. Cytuj
Basia K Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Ja polecam ptysie na ostro z naszego forum-robiłam na sylwestra i są pycha,do tego barszczyk do popicia. Wykorzystalam ten przepis na urodziny córki ale nie robilam barszczu. Pomysl i przepis super. Ptysie upieklam dzien wczesniej (basqa- udalo sie,nie musialam zamawiac w cukierni :razz: ),farsz miesno-pieczarkowy zrobilam rano,przed podaniem tylko podgrzalam. Goscie byli mile zdziwieni,no i smakowalo! Cytuj
elusia Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Bardzo ciekawe pomysly,ja przewaznie robie dania na zimno.Na pewno zrobie cos z tego menu,przecierz jest zimno i trzeba sie rozgrzac.Reszta zalezy od gosci i dobrego chumoru.Dzieki za propozycje,napewno skorzystam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi