aneta583 Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 -1 kg białej kapusty -1/2 kg ziemniaków -10 dag wędzonego boczku -2 łyżki mąki -1 łyżka soku z cytryny -sól,pieprz i kminek do smaku Kapustę pokroic w kostkę.Zalac wodą i gotowac bez przykrycia.Gdy będzie już prawie miekka,dodac pokrojone w kostkę ziemniaki.Boczek pokroic w kostkę,wytopic na patelni tłuszcz.Wsypac mąkę,rozprowadzic na tłuszczu(zrobic zasmażkę),wlac 3 łyżki zimnej wody,rozmieszac. Zasmazkę wraz ze skwarkami dodac do kapusty i ziemniaków.Doprawic solą, pieprzem,zakwasic sokiem z cytryny.wsypac łyżeczkę kminku.Kapuste podawac jako samodzielne danie lub do duszonych żeberek. Robiłam osobiście ,pole :wink: cam ,dobra dla tych którzy lubią kapustę pod każdą postacią. Cytuj
apsik Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Polecam szczerze tę kapustę ,jest naprawdę dobra,może stanowić samodzielne danie lub tak jak powiedziała Aneta można podać z mięskiem . Dzięki Ci kochanie a Wy dziewczyny próbujcie. Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Moja teściowa robi taką kapustę,tyle że bez ziemniaków,ziemniaki podaje oddzielnie.Ja tę kapustę uwielbiam,ale jeszcze nigdy nie pokusiłam się o jej zrobienie-może czas najwyższy?Gorąco polecam,bo naprawdę warto!!! Cytuj
Dorunia Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Mój mąż bardzo lubi kapustę i pod każdą postacią więc zrobię według tego przepisu,ale będzie jako dodatek do mięska.Dziękuję za przepis :wink: Cytuj
aneta583 Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 :razz: Kochane Kobietki,kapusta jest naprawdę dobra w sumie to doprawic każdy może według swojego smaku,ja np tyle razy ją próbuję jak ją robie i doprawiam aż "złapię "ten właściwy smak.Kminek nadaje super smaczku.Jak juz mi zostanie końcówka i już wystygnie to potem mozna odsmażyc na patelni na odrobinie smalcu lub masła ,jeśli jest zbyt gęsta to podlac troszkę wodą.SMACZNEGO!! Cytuj
basga Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Tak,kapusta jest super,ja robię podobnie tyle że ze śmietaną,doprawiona octem i bez ziemniaków,niedawno robiłam z młodej kapusty bo z takiej smakuje mi najbardziej. Cytuj
krysia50 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Witam! kapustę zrobiłam była super, a doprawiam wedlug swojego smaku tak jak to wszystkie robimy , ale liczy się pomysł.Kiedyś jadłam młodą kapustę gotowaną razem z kminkiem i smak był zbliżony też mi bardzo smakowała, tylko nie znam dokładnego przepisu. Pozdrowienia Krysia Cytuj
aneta583 Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Cieszę się Krysiu że skorzystałaś z mojego przepisu a do tego jeszcze ci smakowało :wink: :razz: Cytuj
aniela Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Anetko, i ja zrobilam w ostatnim tygodniu te kapuste i bardzo nam wszystkim smakowala. Danie szybkie, latwe i tanie na stale wejdzie do moich przepisow. Dzieki za przepis, majka Cytuj
aneta583 Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Kochana bardzo proszę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi