Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej Mam wielki problem!!!!!!!!!! :shock: Gotuje juz dłuuuuuuugo ponoć bardzo dobrze ( nie przechwalając sie) :grin: ale oczywiście mam wpadki!!!!! mianowicie nie wychodzi mi np pieczony schab lub szynka itp nie wiem czemu :evil: mojej tesciowej szynka rewelk i co za tym idzie "kochanie kiedy zrobisz taka szyneczke jak mamusia......" (tesciowe wieczna rywalizacja :grin: ) macie może jakies sekrety :razz: ktore mi pomoga zeby moj szynka była 100000 razy lepsza od "mamusI' :twisted: naprawde to co w piekarniuku dla mnie to klęska!! i nie wiem jak mam zrobic zeby było mięciutki kruche i wogole bo na moim schabie dzieci mogły by się uczyć gryść!!!! :razz:

Opublikowano

Ja osobiście w piekarniku pieke karczek i trzymam go tylko 90 minut bo po tym czasie mięsko staje się " łykowate ". Szynki jeszcze nie piekłam ale gdzieś mam przepis i chyba niedługo zrobie.

Opublikowano

ja marynuje jeden dzień w róznych przypawach ale moja tesciowa uzywa saletry ...... a i w piekarniku tez tak ok 90 min ale w duze temp moze to jest win tego ze mi nie wychodzi:(

Opublikowano

spróbuj obsmarzyć mięso przed włożeniem do piekarnika (zamkniesz wtedy "pory" w mięsie i nie powinno być suche, choć słyszałem również inne głosy na ten temat...)

Opublikowano

Tak co DeLarge mówi faktycznie możesz zrobić,ja osobiście nie robie tego. Po upieczeniu trzymam w żaroodpornym naczyniu aż wystygnie. Kiedyś nie mogłam już wytrzymać i ukroiłam zaraz po upieczeniu i cały ten "sosik" wypłynął mi i niestety zespsułam cały efekt.

Opublikowano

Karczek w kawałku. *karczek *2 cebule(pokrojone na ćwiartki) *kostka warzywna *2 ząbki czosnku *mieszanka na marynaty(staropolska) *olej,jałowiec Dzień wcześniej zamarynować mięso.Mieszankę rozrobić z olejem,posiekanym czosnkiem,cebulą, (dodaję jeszcze kilka rozgniecionych owocow jałowca).Odstawic do lodówki.Następnego dnia włożyc do dobrze nagrzanego piekarnika na okolo 15 min.,nie przykrywać.Jak sie przypiecze i dostanie ładnego kolorku, zalać bulionem,przykryc i dusic do miękkości(1kg okolo 1 godz.)Po upieczeniu pokroic w plastry,polać sosem :razz: post-5154-1174200814_thumb.jpg post-5154-1174237286_thumb.jpg

Opublikowano

smacznie wygląda ta karkóweczka,ja robię podobnie.Po upieczeniu kroję ją elektrycznym nozem to się nie rozwala tylko jest w całych ładnych plastrach.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.