ainoh7 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 jak długo trzeba piec miesko w takim rekawie? mam schabowy w plastrach i łopatke w plastrach tez.chce to zaraz upiec ale nie wiem jak długo i w ilu stopniach. doradzcie szybciutko prosze. Cytuj
DeLarge Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 ogólna załozenie jest takie że na każdy kilogram mięsa bierzemy 1h pieczenia (zalezy to również od tego w jakim kawałku jest dane mięso), w Twoim przypadku jednak czas ten należy skrócić gdyż mięso jest w plastrach (tj. szybciej dojdzie)...pozdrawiam i powodzenia Cytuj
Kasiulek Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ja piękę mięsko w pierkarniku foliowym :D Najpier je marynuje w przyprawach- majeranek, czosnek granulowany, delikat do mięs, sól, sól ziołowa, oregano, bazylia i pokruszony listek laurowy. Wszystko to mieszam z odrobiną oleju. Odstawiam do lodówki na minimum 3 godzinki. Po tym czasie przekładam mięso do wyżej wymienionego piekarnika foliowego, dolewam 3 łyżki wody, zamykam i do pierkanika na 1- 1:15 :D mięsko jest mięciutkie, pachnące i smakiem zwala z nóg moją rodzinkę :D Cytuj
mart Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Zawsze do pieczenia mięs używam rękawa bo to się sprawdza znakomicie,wczesniej mięsko pekluję i po upieczeniu jest nie tylko kruche i soczyste ale też ma piękny czerwony kolor,co widać na zdjęciu,tu karkówka jest akurat z sosem Cytuj
Izunia2007 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Ja dzien wczesniej wieczorem przygotowuje: kilka lyzek oliwy z oliwek (moze byc tez zwykla) + rozne przyprawy jakie lubimy.Do tego wkladam kawalki miesa lub jeden caly,dobrze obtaczam, przykrywam i na noc do lodowki.Nastepnego dnia robie z folii aluminiowej kieszen i wkladam tam mieso.Piekarnik nagrzewam na full i w zaleznosci od rodzaju miesa pieke od 30 minut (filet drobiowy) do 1 godziny.Miesko jest soczyste i przypieczone z wierzchu a w folii jest tez ten naturaly sok z miesa.W folii pieke tez mielone,sa dietetyczne bo pieczone bez tluszczu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.