Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak długo trzeba piec miesko w takim rekawie? mam schabowy w plastrach i łopatke w plastrach tez.chce to zaraz upiec ale nie wiem jak długo i w ilu stopniach. doradzcie szybciutko prosze.

Opublikowano

ogólna załozenie jest takie że na każdy kilogram mięsa bierzemy 1h pieczenia (zalezy to również od tego w jakim kawałku jest dane mięso), w Twoim przypadku jednak czas ten należy skrócić gdyż mięso jest w plastrach (tj. szybciej dojdzie)...pozdrawiam i powodzenia

  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja piękę mięsko w pierkarniku foliowym :D Najpier je marynuje w przyprawach- majeranek, czosnek granulowany, delikat do mięs, sól, sól ziołowa, oregano, bazylia i pokruszony listek laurowy. Wszystko to mieszam z odrobiną oleju. Odstawiam do lodówki na minimum 3 godzinki. Po tym czasie przekładam mięso do wyżej wymienionego piekarnika foliowego, dolewam 3 łyżki wody, zamykam i do pierkanika na 1- 1:15 :D mięsko jest mięciutkie, pachnące i smakiem zwala z nóg moją rodzinkę :D

  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Zawsze do pieczenia mięs używam rękawa bo to się sprawdza znakomicie,wczesniej mięsko pekluję i po upieczeniu jest nie tylko kruche i soczyste ale też ma piękny czerwony kolor,co widać na zdjęciu,tu karkówka jest akurat z sosem

post-11358-1223821741_thumb.jpg

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja dzien wczesniej wieczorem przygotowuje: kilka lyzek oliwy z oliwek (moze byc tez zwykla) + rozne przyprawy jakie lubimy.Do tego wkladam kawalki miesa lub jeden caly,dobrze obtaczam, przykrywam i na noc do lodowki.Nastepnego dnia robie z folii aluminiowej kieszen i wkladam tam mieso.Piekarnik nagrzewam na full i w zaleznosci od rodzaju miesa pieke od 30 minut (filet drobiowy) do 1 godziny.Miesko jest soczyste i przypieczone z wierzchu a w folii jest tez ten naturaly sok z miesa.W folii pieke tez mielone,sa dietetyczne bo pieczone bez tluszczu.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.