Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-80 dag młodej cukini -20 dag sera najlepiej ostrego(startego) -1 łyżeczka soli -4 jajka -4 ząbki czosnku -1 pęczek pietruszki -6 do 8 łyżek mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -olej do smażenia Cukinię umyc i zetrzec na grubej tarce.Wymieszac z solą i jajkami.Obrane ząbki czosnku drobno posiekac.Natkę pietruszki również posiekac.Mąkę wymieszac z proszkiem do pieczenia,czosnkiem,natką i tartym serem.Dodac do cukini.Na patelni rozgrzac olej.Masę formowac na patelni w male placuszki.Smażyc z obydwu stron na jasnozłoty kolor. Dobre jako dodatek do mięs ,gulaszu i sosów.

Opublikowano

:razz: Tak może być ze skórką jeśli cukinia jest młoda bo jej skórka jest miekka.Starsza ,wyrośnięta cukinia ma twardą skórę to wtedy proponowałabym ją obrac.Sądzę że czosnek może być wyciśnięty ,to chodzi o smak a nie o formę w jakiej ma być tam dodany.Pozdrawiam.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.