aneta583 Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 -80 dag młodej cukini -20 dag sera najlepiej ostrego(startego) -1 łyżeczka soli -4 jajka -4 ząbki czosnku -1 pęczek pietruszki -6 do 8 łyżek mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -olej do smażenia Cukinię umyc i zetrzec na grubej tarce.Wymieszac z solą i jajkami.Obrane ząbki czosnku drobno posiekac.Natkę pietruszki również posiekac.Mąkę wymieszac z proszkiem do pieczenia,czosnkiem,natką i tartym serem.Dodac do cukini.Na patelni rozgrzac olej.Masę formowac na patelni w male placuszki.Smażyc z obydwu stron na jasnozłoty kolor. Dobre jako dodatek do mięs ,gulaszu i sosów. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Anetko czy cukinia ma być ze skórką, a można czosnek wycisnąć. Pozdrawiam Ewa. Cytuj
aneta583 Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 :razz: Tak może być ze skórką jeśli cukinia jest młoda bo jej skórka jest miekka.Starsza ,wyrośnięta cukinia ma twardą skórę to wtedy proponowałabym ją obrac.Sądzę że czosnek może być wyciśnięty ,to chodzi o smak a nie o formę w jakiej ma być tam dodany.Pozdrawiam. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Zrozumiałam Anetko i dzięki......... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.