Marron Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Dla 6 osób Przygotowanie: 40min. Składniki : 1 słoik 360g całych kasztanów , 2,5 do 3kg dyni, 200g boczku, 200g śmietany , 2 duże cebule, tymianek, liść laurowy, sól, pieprz. Przygotowanie : Z dyni wyciąć kapturek .Wydrążyć dynie , wyrzucając pestki . Gotować miąższ z pokrojoną w kawałki cebulą , dodać tymianek, liść laurowy, sól , pieprz, zalać wodą aż przykryje zawartość miąższu, gotować około 20min. Zmiksować , dodać śmietanę. Na patelni smażyć na złoto boczek pokrojony w kostkę oraz kasztany . Podgrzać dynie poprzez wypełnienie ją gorącą wodą . Po wylaniu wody , wypełnić dynię zupą i dodać z patelni kasztany z boczkiem . Przykryć kapturkiem , podawać. Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> https://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics lub [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Madzik37 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 wow fajne zdjecie :shock: wyglada smacznie.. a gdzie mozna kupic takie kasztany? kiedys jadlam we Francji kasztany pieczone na grillu..baardzo dobre :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.