Marron Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Dla 4 osób Przygotowanie 10 min Gotowanie 1godz. Składniki : słoik 360g całych kasztanów , 750g łopatki cielęcej, 2 łyżki mąki, włoszczyzna, 12 małych cebulek ,sól, pieprz, 2 żółtka , pół szklanki białego wina, 10ml śmietany, sok z jednej cytryny. Przygotowanie: Udusić w garnku kawałki cielęciny , posypać mąką, dodać zimnej wody tak żeby przykryła cielęcinę, posolić, popieprzyć, dodać włoszczyznę i cebulę. Przykryć , gotować 1 godz. na średnim ogniu. Następnie wsypać kasztany i gotować jeszcze 5 min. na wolnym ogniu. Ubić żółtka z białym winem , dodać śmietanę i sok z cytryny. Wlać mieszankę powoli do bulionu, następnie podawać. Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> https://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics lub [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.