Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Dla 4 osób

Przygotowanie 10 min

Gotowanie 1godz.

Składniki : słoik 360g całych kasztanów , 750g łopatki cielęcej, 2 łyżki mąki, włoszczyzna, 12 małych cebulek ,sól, pieprz, 2 żółtka , pół szklanki białego wina, 10ml śmietany, sok z jednej cytryny.

Przygotowanie: Udusić w garnku kawałki cielęciny , posypać mąką, dodać zimnej wody tak żeby przykryła cielęcinę, posolić, popieprzyć, dodać włoszczyznę i cebulę. Przykryć , gotować 1 godz. na średnim ogniu. Następnie wsypać kasztany i gotować jeszcze 5 min. na wolnym ogniu. Ubić żółtka z białym winem , dodać śmietanę i sok z cytryny. Wlać mieszankę powoli do bulionu, następnie podawać.

Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> https://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics

lub [LINK NIEAKTUALNY]

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.