Marron Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Dla 6 osób Przygotowanie : 20 min. Pieczenie : 45 min. Składniki : puszka 440g puree z kasztanów, 12 liści kapusty, 300g farszu na kiełbaski, 300g mielonej cielęciny, 300g mielonej wołowiny , 2 ząbki czosnku, 2 jajka, pietruszka, sól, pieprz, 6 plasterków chudego boczku, oliwa z oliwek . Przygotowanie: Gotować liście kapusty 10 min w osolonej wodzie. Odsączyć liście , wyłożyć na ściereczkę. Przygotować farsz: podsmażyć na złoto posiekany drobniutko czosnek, dodać trzy rodzaje mięsa, pietruszkę. Zdjąć z ognia, ostudzić , dodać 2 jajka i puree kasztanowe, wcześniej podgrzane w kąpieli wodnej z odrobiną mleka . Położyć dużą łyżkę tej mieszanki na każdy liść kapusty . Zamknąć liść okręcając każdy polową plasterka boczku . Przymocować wykałaczką lub innym szpikulcem. Ułożyć w naczyniu polać oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika na 45 min. w temp. 220 C . Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> https://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics lub [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.