Marron Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Dla 4 osób Przygotowanie: dzień wcześniej Pieczenie 30 min Składniki : 200g puree kasztanowego , 50g kremu kasztanowego waniliowego, 4 duże jabłka, 50 g cukru , szczypta soli, 200g mąki, 10 ml wody, 125g masła, 1 łyżka likieru kasztanowego Przygotowanie : Wymieszać mąkę z wodą , szczyptą soli aż do otrzymania jednolitego ciasta. Rozwałkować ciasto posypując je kawałkami podrobionego masła. Złożyć ciasto w "portfelik" na 3 warstwy. Wymieszać puree kasztanowe z kremem waniliowym i likierem. Obrać jabłka , wydrążyć środek. Przekroić ciasto na 4 kawałki , każdy kawałek rozkładając w kształt prostokąta. Obtoczyć jabłka w cukrze. Położyć każde jabłko na środku prostokąta i włożyć do środka jabłka przygotowaną masę kasztanową. Przykryć je ciastem a następnie posmarować jajkiem. Piec w piekarniku 30 min. w temp. 230 C Podawać letnie. Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> https://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics lub [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.