Marron Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Dla 4 osób Przygotowanie 2 godz. wcześniej Pieczenie: 30 min Składniki : 200g kremu kasztanowego waniliowego, 100g cukru pudru, 2 jajka, szklanki mleka, 1 puszka owoców w syropie ( na przykład brzoskwinie, gruszki, morele) Ciasto: 250g mąki, 125g masła, 25g cukru, szklanki wody, 1 szczypta soli. Przygotowanie: Ciasto: wymieszać mąkę z masłem, odrobiną soli, cukrem, i zimną wodą. Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 2 godziny. Wyłożyć brytfankę ciastem . W miseczce wymieszać całe jajka z cukrem i mlekiem. Ubijać aż do otrzymania konsystencji musu do którego trzeba dodać krem kasztanowy. Przelać mieszankę na ciasto i zapiekać przez 30 min w temp. 180-200 C . Po ostudzeniu ciasta , polać je syropem z owoców a następnie przystroić je owocami. Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> https://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics lub [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.