Marron Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Dla 6 osób Przygotowanie 20 min Pieczenie 1,50 godz. Składniki:1 puszka 1kg kremu kasztanowego ,8 kasztanów lukrowanych, 200g masła, 5 jajek, 300g cukru pudru , szklanka wody, 1litr śmietany Przygotowanie: Podgrzać krem kasztanowy w kąpieli wodnej, na wolnym ogniu. Dodać masło, mieszając od czasu do czasu. Po 20 min gotowania, zdjąć z ognia dodawać wcześniej ubite żółtka jajek. Następnie dodać i delikatnie wymieszać ubite białka. Wyłożyć formę na ciasto papierem aluminiowym , posmarować masłem i wlać przygotowaną masę. Przykryć papierem aluminiowym i wstawić do piekarnika do kąpieli wodnej na temperaturę 200 C . Piec 1 godz. Ostudzić w zamrażalce. Przygotować polewę karmelową: Gdy tylko cukier zacznie przybierać koloru , wlewamy śmietanę mieszając , gotować na bardzo wolnym ogniu około 30 min. Wyciągnąć ciasto z foremki , podawać kawałki ciasta z sosem karmelowym i udekorowane lukrowanym kasztanem. Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> https://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics lub [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
andy8 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 a gdzie kupić krem kasztanowy-to jest taki z prawdziwych kasztanów? :razz:??: Cytuj
Miuriel Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Marron podaje w podpisie adres strony, przez którą można taki krem nabyć. Zresztą myślę, że właśnie to miał na celu podając te przepisy. Swoją drogą gratuluje pomysłu Marron. Cytuj
andy8 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 a więc to o to chodzi :razz:??: Cytuj
Madzik37 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Widze ze tu tez na slodko mozna kasztany wykorzystac :shock: Myslalam ze sie je tylko cale zjada. Fajna rzecz. hehe reklama swoja droga ale przepis wyglada extra.chyba sie skusze :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.