Anusia40 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Składniki: 1/2 l i 1/2 szklanki mleka 2 łyżki mąki 1 budyń firmy "Delecta" na 3/4 litra mleka 4 łyżki cukru 2 cukry waniliowe Wykonanie: Ze wszystkich składników ugotować budyń i połączyć go z 1/2 kostki magraryny. Cytuj
emcyber Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 No właśnie połączyć z margaryną...Niby to wszystko proste, ale mi krem budyniowy NIGDY nie wychodzi :D wychodzą takie nieapetyczne 'kluchy' smak niby dobry, ale wygląd nie bardzo ;) i nie wiem co źle robię. Może własnie z tym połączeniem z margaryną? :) Pomóżcie, bo mam imieniny w poniedziałek i chciałam upiec tort z kremem budyniowym, ale z normalnym wyglądem kremu ;/ z góry dziękuję za pomoc :) Cytuj
wyzel Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Krem budyniowy 2 budynie smietankowe 1/2 litra mleka 150 gr. cukru 250 gr. masla Budynie (te na pol litra mleka ) rozmieszac z ok. pol szklanki zimnego mleka,reszte mleka zagotowac , na chwile zdjac z ognia i dodac rozmieszane budynie Ugotowac energicznie mieszajac (budyn jest gesty i moze przywierac do garnka). Kostke miekkiego masla zmiksowac na " puch" i dodawac po dwie lyzki dobrze wystudzonego budyniu ciagle miksujac. Ten krem jest pewny ,nie ma grudek i smakuje bardzo dobrze. Mozna uzyc budyniu waniliowego ,ale osobiscie uwazam ,ze smietankowy jest najepszy. Pozdrawiam serdecznie Cytuj
emcyber Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Dziękuję!!!!! a te budynia to mają być z cukrem? :D Cytuj
iwona30 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Prponuję zamiast margaryny użyć masło, ja zawsze robię wszystkie kremy na maśle a jak sie zważy to troszkę trzeba podgrzać w rondelku cały krem i mikserem miksować aż się wszystko ładnie połączy zawsze się udaje. A to mój przepis na krem. Krem: 12 łyżek cukru 1/2 litry mleka cukier waniliowy 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej masło Z podanych składników ugotować budyń i utrzeć z kostką masła. Cytuj
parasolka Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Ja robię krem budyniowy taki z paczki, jest bardzo smaczny, więc jak komuś nie wychodzi z przepisu to niech może ten spróbuje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.