ainoh7 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 witam mam takie pytanie: kupiłam w supermarkecie mieso zapakowane wiecie w co- taki pojemniczek zamykany . chciałabym te mieso zamrozic ale nie wiem czy otworzyc to i po kolei kazdy plaster miesa wkładac w woreczek np. i zamrażac czy moge całe te opakowanie wsadzic do zamrażarki i zamrozic. moze i głupie pytanie :razz: i ktos sie usmieje ale naprawde nie wiem bo nie jestem doświadczona kuchara... :shock: Cytuj
baśka96 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Witaj, wydaje mi się że to zależy od tego czy będziesz póżniej chciała użyć całą porcję mięsa na jeden posiłek czy np. połowę. Jeżeli całe mięsko masz zamiar póżniej zużyć na przyrządzenie jednego dania to zamroż po prostu całe opakowanie, a jeżeli zamierzasz przyrządzić kilka posiłków - podziel mięsko na porcje i dopiero wtedy zamroż. A na tym forum nie ma 'głupich' pytań, więc pytaj śmiało o wszystko bo na wszystko tu znajdziesz radę.Pozdrawiam :grin: :razz: :shock: Cytuj
ainoh7 Opublikowano 1 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 ok dzieki bardzo .w takim razie zamroze wszystko w tym pojemniczku. dzieki :razz: Cytuj
DeLarge Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 ja zawsze wyciągam mięso z pojemnika/opakowania i przekładam do woreczków foliowych...wtedy zajmuje o wiele mniej miejsca w zamrażalniku (warto również włożyć wraz z mięsem etykietę z opakowania by później wiedzieć jakie to mięso) pozdrawiam Cytuj
ainoh7 Opublikowano 1 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 oo własnie i tu jest problem jak niekiedy wyciagne mieso z zamrazalnika to nie wiem co to jest i jak sie z tym obchodzic.... :razz: Cytuj
DeLarge Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 po prostu wystarczy wrzucić tę naklejkę // etykietę i po problemie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi