apsik Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 BISZKOPT 6 jaj 1 1/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 2 łyżki kakao 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 2 łyżki octu[wymieszać z żółtkami] czybata łyżeczka proszku do pieczenia Upiec,wystudzić i przekroić. KREM BIAŁY 20dag wiórków kokosowych zalać 2 szkl mleka i gotować około 20 min.,mieszać 1 margarynę utrzeć,dodać ostudzone wiórki i 2 łyżki czubate cukru pudru,na koniec rozpuszczoną białą czekoladę. Dobrze utrzeć. 3/4 kremu włożyć w środek,resztą posmarować wierzch ciasta. KREM CZEKOLADOWY 1margarynę utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru dodać roztopioną z odrobiną wody gorzką czekoladę i kieliszek alkoholu. Wyłożyć na krem biały i posypać obficie wiórkami. Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Skusiłam się na to ciasto i wszyło super, fajne ciasto na Święta :grin: A prezentuje się tak: Fajny przepis Elu, dzięki ;-) Ps. Gdzie Ty się podziewasz Elu, że Cię tak długo już u nas nie było... tęsknimy... Pozdrawiam serdecznie 🙂 Cytuj
asienka19873 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Wow Dorotko wygląda wspaniale ! na święta powiadasz...aż się zastanowię :) Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 Dzięki Asieńko :D Polecam, bo dobre :mrgreen: tak myślę zamiast spirytusu można dodać rum, mniej lub więcej niż podane jest w przepisie ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.