Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BISZKOPT 6 jaj 1 1/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 2 łyżki kakao 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 2 łyżki octu[wymieszać z żółtkami] czybata łyżeczka proszku do pieczenia Upiec,wystudzić i przekroić. KREM BIAŁY 20dag wiórków kokosowych zalać 2 szkl mleka i gotować około 20 min.,mieszać 1 margarynę utrzeć,dodać ostudzone wiórki i 2 łyżki czubate cukru pudru,na koniec rozpuszczoną białą czekoladę. Dobrze utrzeć. 3/4 kremu włożyć w środek,resztą posmarować wierzch ciasta. KREM CZEKOLADOWY 1margarynę utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru dodać roztopioną z odrobiną wody gorzką czekoladę i kieliszek alkoholu. Wyłożyć na krem biały i posypać obficie wiórkami.

  • 5 lat później...
Opublikowano

Skusiłam się na to ciasto i wszyło super, fajne ciasto na Święta :grin:

A prezentuje się tak:

post-8-0-01636200-1355322019_thumb.jpg

Fajny przepis Elu, dzięki ;-)

Ps. Gdzie Ty się podziewasz Elu, że Cię tak długo już u nas nie było... tęsknimy...

Pozdrawiam serdecznie 🙂

Opublikowano

Dzięki Asieńko :D Polecam, bo dobre :mrgreen: tak myślę zamiast spirytusu można dodać rum, mniej lub więcej niż podane jest w przepisie ;)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.