Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!Robiłam wczoraj jagodzianki z przepisu Ameli1 i wyszły naprawdę super.Ciasto na te jagodzianki jest świetne.dzięki za fajny przepisik!!!Polecam bo jagodzianki sa REWELACYJNE!!!Robiłam je z dżemem jagodowym.

Opublikowano

Iwonko i Marzycielko bardzo się cieszę, że smakują Wam te bułeczki, ja też uważam, że są super, ja robiłam je też z marmoladą  truskawkową i brzoskwiniową, są extra. Ineczko spróbuj, naprawde nie porzałujesz. :wink: Pozdrawiam Amelia

Opublikowano

Amelio dzisiaj mój syn zauważył ,że przy moim przepisie komentowane są bułeczki innej pani ,ale to fajnie że podałaś ten przepis. Ja sama także z niego skorzystałam i stwierdzam że są pyszne,dzięki za przepis Amelio. :wink:

• 1 rok później...
Opublikowano

Miałam piekielną ochote na jagodzianki. Robiłam wg przepisu Amelii,wydawał mi sie prostszy. No i klops :D Ciasto wyszło mi tak rzadkie,że o żadnym formowaniu bułeczek nie było mowy,wręcz przelatywało przez palce. A że jestem osobą dosyc nerwową :P nie miałam tyle cierpliwości,by się z tym "bawic",zresztą nie wiedziałam,jak to uratowac.... Co zrobiłam źle?

Opublikowano

Basiu ja sie przekonalam,ze takie ciasto ktore przelatuje przez rece jest najlepsze.Zgadzam sie trudno sobie z nim poradzic ale ja biore troche maki na rece i te ciasto przerzucam z reki do reki az "wejdzie" w nie ta maka,wkladam nadzienie zalepiam(ono dalej jest takie delikatne)i klade by podroslo.Robilam juz paczki wlasnie z tak delikatnego ciasta ale z innego przepisu i wyszly pyszniutkie delikatniutkie w srodku ,nie byly scisle a to wazne. Szkoda,ze tak pozno odpowiadam ,bo gdyby wczesniej- moglabys ciasto uratowac. Tych jagodzianek nie robilam ale ladniutko sie prezentuja.

Opublikowano

Violu,no to Cię podziwiam :D

To ciasto oklejało mi ręce,nadmiar się przelewał...ech

Fakt,miało już lądowac w koszu :P ale dosypałam mąki,wymieszałam i ,bo nadal było rzadkie,wylałam na blaszkę.Na góre dałam jagody obtoczone w cukrze i mące ziemniaczanej i upiekłam taki niby-placek.Nawet dobry wyszedł :D