iwonka221 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Witam!Robiłam wczoraj jagodzianki z przepisu Ameli1 i wyszły naprawdę super.Ciasto na te jagodzianki jest świetne.dzięki za fajny przepisik!!!Polecam bo jagodzianki sa REWELACYJNE!!!Robiłam je z dżemem jagodowym. Cytuj
marzycielka Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 A to moje jagodzianki wg przepisu Amelii. Cytuj
ina12 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Marzycielko ale piękne jagodzianki, trzeba będzie też upiec. Cytuj
marzycielka Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 dziękuję i naprawdę polecam,bo są pycha. Cytuj
amelia1 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Iwonko i Marzycielko bardzo się cieszę, że smakują Wam te bułeczki, ja też uważam, że są super, ja robiłam je też z marmoladą truskawkową i brzoskwiniową, są extra. Ineczko spróbuj, naprawde nie porzałujesz. :wink: Pozdrawiam Amelia Cytuj
apsik Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Amelio dzisiaj mój syn zauważył ,że przy moim przepisie komentowane są bułeczki innej pani ,ale to fajnie że podałaś ten przepis. Ja sama także z niego skorzystałam i stwierdzam że są pyszne,dzięki za przepis Amelio. :wink: Cytuj
Basia K Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Miałam piekielną ochote na jagodzianki. Robiłam wg przepisu Amelii,wydawał mi sie prostszy. No i klops :D Ciasto wyszło mi tak rzadkie,że o żadnym formowaniu bułeczek nie było mowy,wręcz przelatywało przez palce. A że jestem osobą dosyc nerwową :P nie miałam tyle cierpliwości,by się z tym "bawic",zresztą nie wiedziałam,jak to uratowac.... Co zrobiłam źle? Cytuj
viola32 Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Basiu ja sie przekonalam,ze takie ciasto ktore przelatuje przez rece jest najlepsze.Zgadzam sie trudno sobie z nim poradzic ale ja biore troche maki na rece i te ciasto przerzucam z reki do reki az "wejdzie" w nie ta maka,wkladam nadzienie zalepiam(ono dalej jest takie delikatne)i klade by podroslo.Robilam juz paczki wlasnie z tak delikatnego ciasta ale z innego przepisu i wyszly pyszniutkie delikatniutkie w srodku ,nie byly scisle a to wazne. Szkoda,ze tak pozno odpowiadam ,bo gdyby wczesniej- moglabys ciasto uratowac. Tych jagodzianek nie robilam ale ladniutko sie prezentuja. Cytuj
Basia K Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Violu,no to Cię podziwiam :D To ciasto oklejało mi ręce,nadmiar się przelewał...ech Fakt,miało już lądowac w koszu :P ale dosypałam mąki,wymieszałam i ,bo nadal było rzadkie,wylałam na blaszkę.Na góre dałam jagody obtoczone w cukrze i mące ziemniaczanej i upiekłam taki niby-placek.Nawet dobry wyszedł :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.