Gosia K Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Składniki: 2 podwójne filety wegeta 2-3 cebule majonez żółty ser w plastrach łyżka oleju Wykonanie: Filety lekko rozbić, ułożyć na posmarowanej olejem blaszce "błonką" do dołu, ułożyć na każdym pokrojoną w kosteczke cebulę i posypać lekko wegetą. Cebulę posmarować majonezem (ok. 1 łyżka na filet). Całość przykryć plastrem sera żółtego. Można posypać oregano. Piec w piekarniku 30-40 min. e temp. 180-2000 Podawać dowolnie - z frytkami, ziemniakami, sórówką, wg. uznania Smacznego Cytuj
renigliwice Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Robiłam już w taki sposób filety z kurczaka. Rzeczywiście są bardzo dobre!!! Na forum jest podany taki sam sposób przyrządzenia, ale mięsa ze schabu. Pozdrawiam Cię cieplutko! Renata :razz: Cytuj
monisia Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 OOO cos dlanie super do mojej dietki pasuje..chyba zrobie na jutro :grin: dzieki :razz: troszke sie bałam tego majo.ale jak robicie to widze ze nie ma problemu :shock: Cytuj
renigliwice Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Oj Monisiu- nie radzę , to bomba kaloryczna! Majonez, ser żółty..... Chyba, że malutki kawałeczek. :grin: :razz: :shock: PA Cytuj
BEAZAR Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Mojej rodzince smakowaly takie kotleciki. Niby nic szczegolnego ale zawsze cos innego :wink: Pozdrawiam! Beata Cytuj
bietka Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Robię to danie od dawna/wczoraj również/ z tym,ze nie daję surowej cebuli bo w takiej postaci nam nie smakuje.Wczoraj na piersi kładłam podsmazone pieczarki z cebulką,ser,majonez.Wokól piersi poukładałam ziemniaki/ćwiartki/i wszystko sie piekło z godz.Potem ziemniaki posmarowałam śmietaną wymieszaną z serem i podpiekłam.Z majonezu wytapia się tłuszcz i mozna ładnie go odcedzić.Tak samo robię udziec z indyka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.