Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: Ciasto: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1/2 szkl. gorącej wody 1 1/2 łyżki żelatyny 5 białek 1 szkl. cukru Polewa: 1/2 kostki margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru Wymieszać dokładnie składniki na ciasto i piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut. Następnie w gorącej wodzie rozpuścić żelatynę. Ubić pianę z 5 białek i dodać cukier oraz zimną żelatynę. Wymieszać i rozłożyć na cieście. Następnie rozpuścić margaryne na wolnym ogniu i dodać cukier, kakao i gdy polewa wystygnie to dodać roztrzepane jajko i energicznie wszystko wymieszać. Polać polewą na wystygłą pianę. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego

  • 2 lata później...
Opublikowano

Podałam na forum przepis na polewę na ciasto z całym jajkiem,polewam tą polewą różne ciasta i zawsze się udaje...nie jest twarda i ładnie się świeci,ale nie spływa z ciasta,dobra jest do polania metrowca 🙂

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.