Dorunia Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Ciasto marchewkowo kokosowe :) Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Aha, faktycznie, widziałam coś takiego ostatnio na weselu jak byłam w wakacje, ale ja mam pamięć :blink: , sama w sumie pomagałam kucharce wyrabiać tę masę, pamiętam, że był tam pokruszony biszkopt, krem, spirytus, rodzynki i orzechy, taką masę trzeba było ładnie wyrobić (to było moje zadanie :mrgreen: i formować jeże), potem takiego jeża oblewało się polewą czekoladową, robiło oczy, nos i kolce - właśnie z pokrojonych migdałów - zapomniałam :blush: Z herbatnikami to fajny pomysł jest, bo szybciej :) Cytuj
figiel Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 :biggrin: Dokładnie , tylko u nas jest bez orzechów i rodzynek i nie biszkop tylko herbatniki , a spirytus jak najbardziej wskazany ;-) , ja dodałam kawę , bo jeż nie byłby dla kierowcy :wacko: . Dodaję zdjęcie , chociaz jeż niezbyt foremny :angry: Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 Dorotko jeż jest śliczny, foremny i wyborny. Cytuj
figiel Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 Halinko dziękuję :) pozdrawiam . Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 WoW! Jest śliczny i bardzo apetyczny :D Cytuj
apsik Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Dorotko jeż wygląda jakby był prosto z lasu :mrgreen: tylko nie niesie na kolcach jabłka...........,,to tylko żart,,wygląda przepięknie. Ja upiekłam wczoraj babkę z białek z malinami......również polecam jak ktoś ma zapas białek i nie wie co z nimi zrobić. Cytuj
figiel Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Dziękuję Wam za miłe komentarze :) ...Elu masz rację - na weselu podają jeża z jabłkiem lub mandarynką na kolcach . Nie wątpie ,ze babeczka z malinami pyszna -wszystkie Twoje wypieki są extra . Pozdrawiam serdecznie :biggrin: Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Piekłam wczoraj pierniczki :) Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 Mam w planach upiec makowca na niedzielę Cytuj
figiel Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 Ja przygotowałam ciasto na pierniczki - teraz dojrzewa . Cytuj
apsik Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 Upiekłam dzisiaj makowca na kruchym cieście z kruszonką i cynamonka-jutro mam gości -więc jeszcze zrobię deser z galaretkami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi