Dorota Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Mmmm.... ale ciacho! 🙂 Ja nie piekłam nic, bo mam jeszcze w pudełkach trochę ciasteczek i pierniczków ;) Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Wygląda super ! gdzie mogę znaleść przepis na tą szarlotkę ? a proszę bardzo, już udostępniam link do przepisu : Szarlotka królewska Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2013 przymierzam się do ciasta z mrożonymi truskawkami ;) Cytuj
figiel Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2013 Ja narazie rozwód z pieczeniem , bo nie mamy ochoty na słodkie :( ...mam jeszcze zamrożony makowiec od świąt ;) Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2013 za oknem śnieżyca, śniegu po fajki na słupach to wymysliłam sobie takie słoneczne ciasto 🙂 Kruche, cieniutenkie blaty przełozone musem z suszonych moreli Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2013 Piękne i rzeczywiście w słonecznych kolorach 🙂 Cytuj
Dorunia Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 Nic nie piekłam tylko wyjęłam z zamrażarki ciasto ze świąt :) Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) a ja zrobiłam jeszcze sernik. Taki prawie wiedeński, tylko do masy serowej dodałam 1 szklankę śmietany [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Edytowane 13 Stycznia 2013 przez Krystyna9 Cytuj
Dorota Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 WoW! ale z Ciebie pracuś Krysiu 🙂 Piękny wypiek! :D Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 nie wiem czy sernika na zimno można zaliczyć do pieczenia :) ale zrobiłem właśnie pyszny sernik z mandarynkami Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 WoW! ale z Ciebie pracuś Krysiu 🙂 Piękny wypiek! :grin: ej tam, zaraz pracuś :D Najlepszy sernik robi się z sera wcale nie mielonego pieczołowicie lecz wrzuconego do malaksera :D Najpierw masło z cukrem, potem dodaję żółtka a na koniec wrzucam kawałki sera. Tylko białka ubijam osobno i na koncu łącze z masą serową Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2013 :biggrin: :biggrin: :biggrin: A ja się rzucam jakoś na ten mielony ser, muszę wypróbować Twoją metodę, dzięki 🙂 Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2013 Te serniki z sera mielonego (szczególnie niektóre "wiaderkowe") to maja taki jakiś inny smak. Mało sernikowy. Chociaż przyznaję się, czasami używam . Ja uwielbiam serniki typu cheesecake i do nich uzywam sera śmietankowego typu delfiko czy philadelphia. Nigdy te niskotłuszczowe. Za Chiny ludowe nie zastąpia one prawdziwych śmietankowych serów. A metoa malakserowa sprawdza się idealnie. teraz miałam tak ok. 1,40kg sera, więc najpierw masło z cukrem ukręciłam, potem dowaliłam te żółtka (po jednym rzecz jasna) i ok. połowy sera (dorzucałam przez te dziurę na górze). Pokręciło się tak z 5 minut i wyłozyłam do dużej miski. A do malaksera dodałam resztę sera, śmietanę i budyń. Zaś 5 minut kręcenia i gotowe. Połączyłam oba razem w dużej misce a potem tylko piana z białek i już sernik poszedł do pieca. Piekłam w niższych temperaturach. Ok. godziny w 155-160 a potem jeszcze zmniejszyłam do 140 na ok. 40 minut. Sernik niewiele się przyrumieni. Ale sprawdzony patyczkiem na samym środku, jest suchy. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Upiekłam 3 bit (przepis Basi z extra smacznego) i malinowo- budyniową fantazję, na urodziny teścia :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.