Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale pyszności! Od samego patrzenia już tyję :biggrin:

Dorotko, nie wiem co Krysia daje do piany, ale ja dodaję mąkę ziemniaczaną do ubitych na sztywno białek w proporcji na 3 białka dwie łyżeczki skrobi.

Opublikowano

Dorotko, do tej piany dodałam skrobię kukurydzianą a białka ubijałam z cukrem pudrem

Opublikowano

Aha, dziękuję Dziewczynki  :biggrin: to ja też właśnie daję, ale może za dużo, bo ta moja piana jest zazwyczaj dużo niższa od tej na zdjęciu, może też za długo piekę i ona siada?

Teraz spróbuję też dodać do białek cukier puder, bo stosowałam zawsze zwykły cukier. Może to będzie ten klucz do udanej piany ;-)

 

Dziękuję za porady i pozdrawiam 🙂

 

Ps. Ciasto z marchewką jednak się udało  :mrgreen:

Opublikowano

Wybrałam się dzisiaj po mój rabarbar, bo już dorodne liście i łodygi miał ;) i upiekłam ciacho z rabarbarem i kruszonką, a jutro degustacja  :biggrin:

Opublikowano

a ja zmagałam się z moim wyzwaniem. Wyszło :) Badambura

 

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

 

 

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Opublikowano

budyniowe babeczki upiekłam rano

 

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Opublikowano

drożdżowe na jogurcie, z rabarbarem i z truskawkami

 

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.