AnnaK Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Ale pyszności! Od samego patrzenia już tyję :biggrin: Dorotko, nie wiem co Krysia daje do piany, ale ja dodaję mąkę ziemniaczaną do ubitych na sztywno białek w proporcji na 3 białka dwie łyżeczki skrobi. Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Dorotko, do tej piany dodałam skrobię kukurydzianą a białka ubijałam z cukrem pudrem Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 Aha, dziękuję Dziewczynki :biggrin: to ja też właśnie daję, ale może za dużo, bo ta moja piana jest zazwyczaj dużo niższa od tej na zdjęciu, może też za długo piekę i ona siada? Teraz spróbuję też dodać do białek cukier puder, bo stosowałam zawsze zwykły cukier. Może to będzie ten klucz do udanej piany ;-) Dziękuję za porady i pozdrawiam 🙂 Ps. Ciasto z marchewką jednak się udało :mrgreen: Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 Wybrałam się dzisiaj po mój rabarbar, bo już dorodne liście i łodygi miał ;) i upiekłam ciacho z rabarbarem i kruszonką, a jutro degustacja :biggrin: Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 a ja zmagałam się z moim wyzwaniem. Wyszło :) Badambura [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
basga Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 a cóż to takiego fajnego?aż muszę pogooglać! Cytuj
milka03 Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2014 Świetnie wyglądają.też jestem ciekawa co to jest. U nas kremowki a teraz przymierzam się do tarty truskawkowej;) Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 budyniowe babeczki upiekłam rano [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
milka03 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2014 ja dziś robię krem truskawkowo-brzoskwiniowy. Na niedzielę robiłam biszkopt z truskawkami. Korzystam z sezonu maksymalnie;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2014 Biszkopt z masą budyniową,truskawkami i galaretka :) Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2014 drożdżowe na jogurcie, z rabarbarem i z truskawkami [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 Krysiu ekstra wypieki zrobiłaś! :biggrin: U nas była sypana szarlotka z rodzynkami - mniam :) Cytuj
Dorota Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Mmmm... brzmi kusząco :) U nas śmietankowo-rabarbarowe na zimno :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi