Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wow, fajne ciasto Krystyno :)

Ja upieklam wczoraj ciasto z jabłkami z przepisu Elli z extra smacznego i szarpańca z przepisu Koldy :)

https://extra.smaczny.pl/przepis,ksiazka_elzbiety_nowy_pomysl_na_ciasto_z_jablkami

https://extra.smaczny.pl/przepis,moje_male_kuchenne_rewolucje_szarpaniec

Szarpaniec był bez dna co prawda ale biszkopt był za mały by kroić na pół :) musiałam wykorzystać co było wiec ten przepis był idealny :)))

A ciasto z jabłkami jest super mięciutkie i soczyste !

post-6578-0-97484900-1414868161_thumb.jp

post-6578-0-52681700-1414868195_thumb.jp

post-6578-0-00332700-1414868244_thumb.jp

post-6578-0-21426200-1414868279_thumb.jp

Opublikowano

wczoraj skromniutko. Tylko babka z serem ricotta i z żurawinami

 

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Opublikowano

Może i skromna babeczka, ale wygląda rewelacyjne, i... pewnie też tak smakuje 🙂

 

Mmm... ale apetyczne wypieki Asieńko, gratuluję! 🙂

Opublikowano

Dorotko takie buleczki są tez i w Niemczech bardzo popularne, nazywają sie "Franzbrötchen" :) to takie drozdzowe ciasto, rozwalkowuje sie je w duży kwadrat, smaruje roztopinym masłem i posypuje cukrem z cynamonem i zwija w rulon, potem kroi sie na 4-5 cm kawałki i każdy kawałek naciska sie wzdłuż przez środek drewniana łyżka, w ten sposób " rozjeżdżają " sie końcówki na zewnątrz i mamy taka fajna bułeczkę :))) bardzo smaczne, jadłam u koleżanki, chyba kiedyś sama tez upieke.

Ps: zdjęcie z internetu, nie moje :)

post-6578-0-40720000-1415045772_thumb.jp

Opublikowano

Dorotko zapraszam !!! -jak będzie następna porcja pieczona to dam znać , bo po tych zostało tylko wspomnienie 🙂

Przepis dostałam od przyjaciółki -

ja cięłam w ten sposób -zdjęcie z internetu -

post-6888-0-70711400-1415089986.jpg

post-6888-0-34220900-1415089999.jpg

Opublikowano

Aha to teraz już wiem, a ja się tyle nagłówkowałam ("jak ten Figielek to zrolował?") patrząc na te apatyczne bułeczki :)

 

Wielkie dzięki dziewczynki za taką szybką i wyczerpującą odpowiedź  :biggrin:  :wub: Fajny ten sposób na drożdżóweczki :) 

 

Figielku, to czekam, czekam ;) 

Opublikowano

śliczne drożdżówki :)

a ja upiekłam tort miodowy. Ciasto jest niesamowicie delikatne i miękkie, jak biszkoptowe. A jest w nim szklanka miodu

 

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.