Dorota Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Mmm... wygląda obłędnie ta szarlotka :wub: Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2014 drożdżówka dyniowa z żurawinami [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2014 utylizowałam nadmiar smietany i zrobiłam takie ciasto [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 O mniam! Ale ciacho :) U nas biszkopt z dynią, masą śmietankową i galaretką :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2014 Wow, fajne ciasto Krystyno :) Ja upieklam wczoraj ciasto z jabłkami z przepisu Elli z extra smacznego i szarpańca z przepisu Koldy :) https://extra.smaczny.pl/przepis,ksiazka_elzbiety_nowy_pomysl_na_ciasto_z_jablkami https://extra.smaczny.pl/przepis,moje_male_kuchenne_rewolucje_szarpaniec Szarpaniec był bez dna co prawda ale biszkopt był za mały by kroić na pół :) musiałam wykorzystać co było wiec ten przepis był idealny :))) A ciasto z jabłkami jest super mięciutkie i soczyste ! Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2014 wczoraj skromniutko. Tylko babka z serem ricotta i z żurawinami [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2014 Może i skromna babeczka, ale wygląda rewelacyjne, i... pewnie też tak smakuje 🙂 Mmm... ale apetyczne wypieki Asieńko, gratuluję! 🙂 Cytuj
figiel Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2014 U mnie bułeczki cynamonowe 🙂 Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2014 WoW! Jak ze sklepu Figielku :D Piękne! Wpadnę na jedną ;) Ps. Figielku jak się składa takie bułeczki? :blush: Cytuj
asienka19873 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2014 Dorotko takie buleczki są tez i w Niemczech bardzo popularne, nazywają sie "Franzbrötchen" :) to takie drozdzowe ciasto, rozwalkowuje sie je w duży kwadrat, smaruje roztopinym masłem i posypuje cukrem z cynamonem i zwija w rulon, potem kroi sie na 4-5 cm kawałki i każdy kawałek naciska sie wzdłuż przez środek drewniana łyżka, w ten sposób " rozjeżdżają " sie końcówki na zewnątrz i mamy taka fajna bułeczkę :))) bardzo smaczne, jadłam u koleżanki, chyba kiedyś sama tez upieke. Ps: zdjęcie z internetu, nie moje :) Cytuj
figiel Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2014 Dorotko zapraszam !!! -jak będzie następna porcja pieczona to dam znać , bo po tych zostało tylko wspomnienie 🙂 Przepis dostałam od przyjaciółki - ja cięłam w ten sposób -zdjęcie z internetu - Cytuj
asienka19873 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2014 Tez ciekawy sposób cięcia bułeczek figielku :) narobiłas mi smaka na te bułki... :) Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2014 Aha to teraz już wiem, a ja się tyle nagłówkowałam ("jak ten Figielek to zrolował?") patrząc na te apatyczne bułeczki :) Wielkie dzięki dziewczynki za taką szybką i wyczerpującą odpowiedź :biggrin: :wub: Fajny ten sposób na drożdżóweczki :) Figielku, to czekam, czekam ;) Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 śliczne drożdżówki :) a ja upiekłam tort miodowy. Ciasto jest niesamowicie delikatne i miękkie, jak biszkoptowe. A jest w nim szklanka miodu [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.