Krystyna9 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2015 u mnie była fura eklerków [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
asienka19873 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Wyglądają super te eklerki :) Ja zrobiłam czekoladowo-drożdżowy kwiat i chałkę Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 drożdżowe przeurodne :) u mnie toffi [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Mniam! Ale pyszności - jak z obrazka - piękne i równiutkie :grin: U mnie ciastka z płatków owsianych ;-) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Babka cytrynowa dziś dla męża :) Cytuj
Dorota Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Mmmm... mniam! :) Mój dzisiaj podjadał owsiane ciasteczka ;) Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 cudna ta baba. Czy możesz podać przepis ? Cytuj
asienka19873 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Dziękuję bardzo, podaję przepis: 6 jajek 1 maslo 1,5 szkl. cukru 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek oleju 1 kieliszek wodki aromat lub proszek cytrynowy-jesli dostepny skorka otarta z 1 cytryny Bialka odzielic od zoltek. Zoltka utrzec dobrze razem z miekkim maslem, olejem i cukrem. Dodac wodke, aromat lub proszek cytrynowy,otarta skorke z cytryny,wymieszac. Make z proszkiem do pieczenia wymieszac i przesiewac po trochu do masy. Na koniec ubijamy piane z bialek ze szczypta soli i delikatnie laczymy z ciastem (na malych obrotach miksera lub lopatka). Ciasto przekladamy do wysmarowanej maslem i wysypanej maka podluznej formy keksowej (30 cm) i pieczemy w podgrzanym wczesniej piekarniku w 180°C ok. 50 min. Po pierwszych 10 minutach otwieramy drzwiczki i robimy naciecie wzdluz ciasta ostrym nozem. ( mozna tez upiec w formie na babkę z kominkiem ) Po upieczeniu mozna babke polukrowac lub posypac cukrem pudrem. ciasto zawiniete szczelnie w folie zachowuje swiezosc przez kilka dni. Polecam! Tu tez link na extra.smaczny.pl https://extra.smaczny.pl/przepis,ulubione_i_sprawdzone_przepisy_asi_wielkanocna_babka_cytrynowa Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Mniam - piękna ta babeczka - na Wielkanoc idealna :) U nas ciasto z mrożonymi jagodami :) Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 nie mam konta na extra i tym chetniej zapisuję sobie przepis :) Dziękuję Cytuj
asienka19873 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Dzięki, to ulubiona babeczka mojego męża i będzie oczywiście na Wielkanoc u nas :) polecam wam dziewczyny :) pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 Dziękuję Asieńko :biggrin: Ja piekłam dzisiaj serniczek i też babeczkę, ale na oleju, ciekawe jak mi wyszła?? ;-) Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 tym razem babkę śmietanową. Porcja mała [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
asienka19873 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Dziś tak skromnie Babeczkę z likierem jajecznym i kawałkami czekolady dla niespodziewanych gości urodzinowych :))) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.