asienka19873 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Sernik z jagodami 😋 super połączenie ! Dodałam jagody mrożone oczywiście o tej porze roku 😉 2 Cytuj
asienka19873 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Na święta było ciasto Latte Macchiato smakiem przypomina tiramisu ale nie daje się jajek 😉 2 Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Asieńko! WoW! ❤️ Jestem pod wrażeniem Twoich wypieków 😄 😄 😄 Kilka razy przeglądałam 🙂 tak nie mogę się napatrzeć 😄 😄 Wszystkie piękne, apetyczne, aż szkoda jeść 🙂 Ta piękna ilość ciast, noooo super ❤️ Dekoracja tortów - REWELACJA - ale środki też ciekawe 😄 Zainteresowała mnie ta ciemna masa, czekoladowa śmietanka to chyba była, jak robiłaś? jeśli można spytać 🙂 Ogólnie fajnie to wygląda też, ciemny biszkopt, a na nim ciemna masa, na początku myślałam, że to jakaś truflowa będzie 😉 Ja to ostatnio robiłam jasne biszkopty, jasne masy, a tu się okazuje, że te ciemne też fajnie się prezentują 🙂 😄 Pozdrawiam serdecznie ❤️ 🙂 1 Cytuj
asienka19873 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2021 Cześć Dorotko 😉 fajnie ze znów tu jesteś 😉 szkoda ze nikt już tak nie piecze i nie wstawia zdjęć ... bardzo dziękuje za miłe słowa ❤️ ja bardzo lubię piec słodkości i zawsze się cieszę jak mogę zrobić cis fajnego dla rodziny lub przyjaciół 🙂 to jest czekoladowa śmietana , w tym torcie na chrzest . Pycha 😋 Czekoladowa Śmietana do tortu : na okrągły biszkopt 26cm : 800 ml śmietany 30% 300 g mlecznej kuwertury ( może być tez dobra czekolada ) 100 g ciemnej gorzkiej kuwertury bądź dobrej gorzkiej czekolady 3 usztywniacze do śmietany przygotowanie: Śmietanę podgrzewamy prawie do wrzenia , musi być bardzo gorąca . Zestawiamy z ognia . Czekolady siekamy . Dodajemy do śmietany , zostawiamy na 1 min , dopiero teraz mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Studzimy i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc . Na drugi dzień ubijamy z usztywniaczem na gęsty krem . Cytuj
asienka19873 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2021 Tu Jeszcze 2 torty (zapomniałam wstawić ) tez z tą czekoladową śmietaną 😋 dla synów koleżanek 😉 Cytuj
asienka19873 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2021 Dwa ostatnie z malinami w galaretce i masą mascarone ze śmietana ( środek jak w malinowej chmurce ) 😋 urodzinowe Cytuj
asienka19873 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Pare kolejnych torcików i ciast z ostatnich tygodni do kolekcji 🙂 Cytuj
asienka19873 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Tarta z kremem cytrynowym Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi