Dorota Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 WoW! Ale cudo Asieńko :wub: Piękne ciacho zrobiłaś :) Ja upiekłam kakaowy biszkopt, będę przekładać go śmietankową masą i coś tam jeszcze wymyślę ;) Cytuj
marysi_co Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Ja dzisiaj będę piec ciasto marchewkowe :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Dziękuję ślicznie :) nie dostałam świeżych malin do dekoracji ale z pożeczką też dobrze wyglądało. Robisz sama masę czy gotową Dorotko ? Jak byłam u mamy w ostanim razem to przekładała biszkopt gotową masą ale malinową czy jakoś tak,jakieś nowe cudo :) jak na gotową masę była naprawdę smaczna, prawie jak swojej roboty. Mmmm ciasto marchewkowe uwielbiam :) takie babki mogłabym jesc codziennie :) Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Nie miałam gotowej masy Asieńko, robiłam sama: ubiłam bitą śmietanę na mleku, potem dodałam serek homogenizowany i galaretkę cytrynową (rozpuszczoną w małej ilości wody). Fajna masa wyszła nawet :) Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 faworki na winie smażyłam [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Dorota Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 WOW! Na winie, jak to na winie? Wino dodaje się do ciasta, czy do tłuszczu, w którym smaży się faworki? Bo brzmi interesująco, a nie spotkałam się jeszcze z czymś takim :blush: ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dzisiaj mam w planie murzynka i ciasto 3 bit, ale w wersji krakersowej - słyszałam, że dobre ;-) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 A ja dziś zrobiłam taki malinowy serniczek na zimno z tego co miałam w domu :) Coś podobnego do twojej masy Dorotko :) Na dnie ułożyłam podłużne biszkopty, na to masę : serek waniliowy, maliny ( odmroziłam z kilkoma łyżkami cukru), galaretka malinowa, śmietana kremówka, i na wierzch druga galaretka malinowa. Zobaczymy co z tego wyjdzie jak dobrze sie zsiądzie :) Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 Mmm... wygląda apetycznie Asieńko, na pewno wyszło pyszne! :biggrin: Cytuj
asienka19873 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 Bardzoooo dobre wyszło Dorotko :) teściowa była zachwycona jak przyniosłam ten sernik na zimno do kawy :) Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 Tak myślałam! :biggrin: Mniam, a jak apetycznie wygląda po rozkrojeniu, ahhhhhh zjadłabym kawałeczek :wub: Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 sernik na pierniczkowym spodzie [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Dorunia Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Placek gaździny z przepisu Pani Ewy Wachowicz :) Cytuj
marysi_co Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Ja mam zamiar robić jutro chrusty i aż sama nie mogę się ich doczekać ;D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi