Krystyna9 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 u mnie na święta był ruski miodownik [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Mmm... pięknie wygląda, co to za masa w środku, toffi czy kawowa? A u nas były pączki, tak nam się zachciało ;-) Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 to masa z masła i ugotowanego mleka skondensowanego a do tego mielone orzechy włoskie. Cudne paczki :) a mnie ostatnio nie za bardzo wyszły i diabli wiedzą dlaczego Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Mmm... fajny pomysł na masę - musiała być pyszna :) Dziękuję :) ale powiem szczerze, że też mi za bardzo rosnąć nie chciały, potem odkryłam, że drożdże kupiłam lekko przeterminowane (nie zwróciłam uwagi na datę w sklepie) i może to była przyczyna tego nie rośnięcia pączków?... Podobno pączki potrzebują ciszy i ciepła, z opowieści babci pamiętam, jak stary cukiernik piekł w swoim domu pączki to musiała być "cisza jak makiem zasiał", a najlepiej jak nikogo nie było w domu, tylko on i pączki ;) Podobno zawsze udawały mu się super :D Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 ja tam nie za bardzo wierzę w to czarowanie drożdżowego ;-) Zawsze mi wychodzi a nie certolę się z nim. Jaja prosto z lodówki, maślanka (jeżeli dodaję) też prosto z lodówki. A ono i tak rośnie jak głupie. A z drożdżami naprawdę nie przesadzam, bo na 500 g maki daję 25 - 30 gram upiekłam w sobotę ciasto toffi a dzisiaj wieczorem upiekłam (tak tak, upiekłam a nie usmażyłam) faworki na winie Cytuj
Dorota Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 O mniam! Ale smakowitości i fajny pomysł z pieczonymi faworkami, bo są light :D Ja piekłam torcik dyniowy w kruchym cieście :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2015 Chałka dziś, z kruszonką Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2015 ajajaj jak dużo kruszonki :) Lubimy kruszonkę na drożdżowym :D Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 sernik w miodowym cieście [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Dorota Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ale ekstra serniczek, jakie równe masy - jak od linijki 🙂 I ta gruba warstwa polewy czekoladowej - mniam! :) Cytuj
bossman Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 Pyszota:) zjadłbym taki serniczek. u mnie na niedzielę rogaliki z powidłami śliwkowymi i jabłkowymi. Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Mniam :) U mnie było ciasto na maślance z jagodami, oczywiście mrożonymi ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Dzisiaj upiekłam w-zetkę Cytuj
Dorota Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Mniam :) A ja dzisiaj piekłam babkę piaskową, a jutro robię ciasto: dynia w herbatnikach - zobaczymy co mi wyjdzie ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi