asienka19873 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2016 Cieszę się że znów jesteś Dorotko ! :) dzięki za miłe słowa, pączusie były pycha jak zawsze, dodałam przepis pod nazwą "pączki mamy " dodałam już jakiś czas temu na extra smacznym, myślałam ze tu tez... ale już nadrobiłam , moze ktoś sie skusi jeszcze :) bardzo ciekawe przepisy , ciekawa jestem smaku tych pączków z ziemniakami i ciasto wygląda super :) Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2016 Dziękuję Asieńko :) za dodane przepisy, teraz już wiem co i jak ;) Dziękuję Ci również za miłe powitanie :* Ciasto piekłam na szkolną choinkę, a pączusie dla domowników, pyszne były :) Zrobiłam je z domowym gęstym jagodowym dżemem, bo zapomniałam sobie kupić marmolady ;) a już nie chciało mi się wychodzić z domu ;) Wyszły cudne, wszystko do siebie pasowało - polecam - może na przyszły Tłusty Czwartek ;) Pozdrawiam :) 1 Cytuj
asienka19873 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Nasze ciasta świąteczne to tort w stylu kopiec Kreta , ciasto serowo-śmietankowe z mandarynkami i baranek drożdżowy Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Mmm... ale cudne wypieki Asięńko :) Super Ci wyszły - gratuluję! :) Ja piekłam na weekend kruche ciasto z jagodami - z własnego zbioru - jeszcze mam zamrożone ;) Cytuj
zuuza Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Uwielbiam bułki cynamonowe! Do tego grzane wino 🙂 [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
asienka19873 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zrobiłam ostatnio " prawdziwego " kopca Kreta , na urodziny kuzyna i jeszcze tort z truskawkam i masą budyniową + małe drozdzowe rogaliki dla dzieciaków z naszej grupy bobasów :) świętowaliśmy jeszcze tam urodziny córci :) Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 WoW :) Jakie słodkie świętowanie, torcik rewelacyjny - uwielbiam takie połączenie, rogaliki bardzo apetyczne, a kopiec kreta prezentuje się zjawiskowo! :) U mnie orzechowe ciasto ze śmietanką na kruchym spodzie - dzisiaj pieczone - a dopiero jutro będzie krojone ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Przed nami kolejny weekend i zastanawiam się już nad nowym wypiekiem ;) Cytuj
Klucha Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2016 Ostatnio upiekłyśmy z córeczką nasz pierwszy biszkopt i zrobiłyśmy roladę z truskawkami, kremem i galaretką. Klasyka gatunku, ale jaka pyszna. Cała rodzina się zajadała ;) Cytuj
karolbiegan Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2016 asienka ten tort z truskawkami wygląda znakomicie gdzie znajde przepis? Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2016 Ja ostatnio na upalny weekend zrobiłam jagodowe ciacho, dobrze schłodzone smakowało wybornie :) https://www.smaczny.pl/przepis,przekladaniec_jagodowy_z_biala_puszysta_masa_i_galaretka Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2016 dawno mnie tu nie było. Witam po dłuższej przerwie z szarlotka pomaranczową Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Witaj Krysiu :) Brakowało nam tu Ciebie i Twoich cudnych wypieków :) Mmmm.... szarlotka wygląda kusząco! :) Ps. Fajna ta pianka Ci wyszła, i wcale nie siadła. Ja piekłam dzisiaj jabłecznik z masą serową i kuleczkami aronii - ale nie wiem jaki mi wyszedł, bo jeszcze się studzi... ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2016 U nas jabłecznik na kokosowym cieście (użyłam mąki kokosowej) i na górze przykryty był kokosową bezą :) Pycha! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi